Για τη λειτουργία της Uber στο πλαίσιο της ΕΕ

Απόφαση κόλαφος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Uber

Απόφαση σταθμός για τη λειτουργία της Uber στο πλαίσιο της ΕΕ, αποτελεί η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε ότι τα κράτη μέλη μπορούν να απαγορεύουν και να διώκουν ποινικώς την παράνομη άσκηση της δραστηριότητας μεταφορών στο πλαίσιο της υπηρεσίας UberPop, χωρίς να κοινοποιήσουν προηγουμένως στην Επιτροπή το σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι η άσκηση της δραστηριότητας αυτής συνιστά ποινικό αδίκημα, απεφάνθη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η απόφαση αφορά τη γαλλική εταιρία Uber France και συγκεκριμένα την παροχή μέσω εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα, της υπηρεσίας Uber Pop, με την οποία διευκολύνει την επαφή μη επαγγελματιών οδηγών που χρησιμοποιούν το δικό τους όχημα και ατόμων που επιθυμούν να μετακινηθούν εντός πόλης. 

Στο πλαίσιο της υπηρεσίας που παρέχεται μέσω της εφαρμογής αυτής, η εταιρία καθορίζει τις τιμές, εισπράττει το κόμιστρο κάθε διαδρομής από τον πελάτη (και στη συνέχεια αποδίδει τμήμα του κομίστρου στον μη επαγγελματία οδηγό του οχήματος) και εκδίδει τις αποδείξεις.

Η Uber France διώκεται ποινικώς επειδή οργάνωσε, μέσω της υπηρεσίας UberPop, σύστημα προς διευκόλυνση της επαφής πελατών και μη επαγγελματιών οδηγών οι οποίοι μεταφέρουν πρόσωπα έναντι αμοιβής με οχήματα που έχουν λιγότερες από δέκα θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.