Απόφαση-σκάνδαλο για Ισραηλινό στρατιώτη που είχε σκοτώσει εξ επαφής Παλαιστίνιο

Απόφαση-σκάνδαλο για Ισραηλινό στρατιώτη που είχε σκοτώσει εξ επαφής Παλαιστίνιο

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού αποφάσισε να μειώσει κατά τέσσερις μήνες την ποινή φυλάκισης 18 μηνών που επιβλήθηκε σε έναν στρατιώτη ο οποίος καταδικάσθηκε επειδή σκότωσε πυροβολώντας εξ επαφής έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο που είχε επιτεθεί σε στρατιώτες, ανακοίνωσε σήμερα ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Ο γαλλοϊσραηλινός στρατιώτης Ελόρ Αζαριά είχε κλειστεί στη φυλακή στις 9 Αυγούστου, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης που επί ενάμιση χρόνο είχε προκαλέσει αναταραχή στο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του στρατού εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο αρχηγός του επιτελείου, ο στρατηγός Γκάντι Άιζενκοτ, έλαβε υπόψη «το γεγονός ότι ήταν ένας μαχητής στρατιώτης» και ότι έχει ταλαιπωρηθεί από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από την υπόθεση.

Έπειτα από μια πολυδιαφημισμένη δίκη που έφερε στο φως τα ρήγματα που διατρέχουν την ισραηλινή κοινωνία, ένα στρατιωτικό εφετείο επιβεβαίωσε στις 30 Ιουλίου την πρωτόδικη καταδίκη του Ελόρ Αζαριά σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Μέλος μιας παραϊατρικής μονάδας, είχε κινηματογραφηθεί στις 24 Μαρτίου 2016 να πυροβολεί στο κεφάλι τον Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σαρίφ στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο Παλαιστίνιος είχε επιτεθεί σε στρατιώτες με μαχαίρι. Είχε τραυματισθεί από σφαίρες και κειτόταν στο έδαφος μην μπορώντας προφανώς να βλάψει. Το βίντεο είχε διανεμηθεί ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter