Απόφαση σοκ: Υποβιβασμός ΟΦΗ και Αιγινιακού για στημένο ματς

Απόφαση σοκ: Υποβιβασμός ΟΦΗ και Αιγινιακού για στημένο ματς

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έκρινε ένοχους τον ΟΦΗ και τον Αιγινιακό για την χειραγώγηση του περσινού μεταξύ τους αγώνα (6-0) και αποφάσισε τον υποβιβασμό τους.

Η απόφαση-σοκ είναι εφέσιμη και μέχρι να κριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό οι δύο ομάδες θα αγωνίζονται κανονικά στην Σούπερ Λίγκα και την Φούτμπολ Λιγκ αντίστοιχα.

Το ματς διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017 και από τη σχετική έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας προέκυψε ότι ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ, Φώτης Τσάλος, είχε έρθει σε συμφωνία με τον πρόεδρο του Αιγινιακού, Γιάννη Νώπα και μέσω αυτού με τους παίκτες Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου ώστε να χάσει η φιλοξενούμενη ομάδα το ματς για στοιχηματικούς λόγους με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ.

Σύμφωνα με την απόφαση ο ΟΦΗ υποβιβάζεται στη Football League και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ ο Αιγινιακός υποβιβάζεται στη Γ’ Εθνική και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6. Και στις δύο ομάδες επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ. Στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ Φ. Τσάλο και του Αιγινιακού Γ. Νιώπα επιβάλλονται πρόστιμο 60.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής. Στους ποδοσφαιριστές Β. Λιόλιο, Θ. Τόλιο και Π. Γιατζιτζόγλου επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 χρόνια.

Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θεωρείται το πιο διεφθαρμένο σε όλη την Ευρώπη από την UEFA, αλλά η ΕΠΟ μέχρι τώρα δεν έχει πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της χειραγώγησης αγώνων για στοιχηματικούς λόγους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter