Απόφαση – «ανάσα» για την Ελευθερία του Τύπου και «ράπισμα» για το «σύστημα Μητσοτάκη»

Απόφαση – «ανάσα» για την Ελευθερία του Τύπου και «ράπισμα» για το «σύστημα Μητσοτάκη»

Απόφαση – ανάσα υπέρ της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και «καταπέλτης» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η απόφαση (Με αριθμό 9402/2022) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απέρριψε την αγωγή που είχαν καταθέσει σε βάρος του δημοσιογράφου και διαχειριστή της ιστοσελίδας periodista.gr, Δημήτρη Μπεκιάρη, ο γ.γ. της Βουλής και στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού.

Την αγωγή είχε καταθέσει ο δικηγόρος και νυν υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για λογαριασμό του γενικού γραμματέα της Βουλής και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γιώργο Μυλωνάκη, αλλά και του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή των Ελλήνων, Μιχάλη Μπεκίρη.

Την πλευρά της ιστοσελίδας periodista.gr και του Δημήτρη Μπεκιάρη, υπερασπίστηκε αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης, τα οποία έγιναν δεκτά.

Η υπόθεση

Στις 28/4/2020 σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Periodista.gr είχε επισημανθεί ο κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες κομβικός ρόλος των δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού αναφορικά με τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που είχε το «σύστημα Μαξίμου» στην υπόθεση των καταγγελιών, στις οποίες είχε προχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, για υπερκοστολόγηση στην προμήθεια 75.000 μασκών από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Υπογραμμίζεται ότι υπέρ του Δημήτρη Μπεκιάρη κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Πολάκης.

Το ιστορικό

Σε μία πρωτοφανή απόπειρα φίμωσης του Periodista.gr, δημιουργίας εμποδίων στη δημοσιογραφική έρευνα και εκφοβισμού, οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, απέστειλαν στις αρχές Μαΐου 2020 εξώδικα, στα οποία η ιστοσελίδα απάντησε.

Δεν έμειναν, όμως, εκεί. Όχι μόνο δεν απάντησαν ποτέ στα εύλογα ερωτήματα που είχαμε θέσει, αλλά προχώρησαν σε αγωγή σε βάρος του διαχειριστή του Periodista.gr, Δημήτρη Μπεκιάρη, ζητώντας 200.000 ευρώ (100.000 ευρώ ο καθένας), σε μια εποχή μάλιστα που το Periodista.gr, όπως επίσης και άλλα ΜΜΕ που δεν ευθυγραμμίζονται με το «σύστημα Μαξίμου», είχαν αποκλειστεί από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», μέσω της οποίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοίρασε εκατομμύρια ευρώ σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ήταν μία ακόμη αγωγή SLAPP, δηλαδή μία στρατηγική νομική αγωγή ενάντια στη συμμετοχή του κοινού, για να επιδιώξει την φίμωσή μας, γράφει το Periodista.gr.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter