Aπόφαση Εφετείου: Παράνομη η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών

Aπόφαση Εφετείου: Παράνομη η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών

Παράνομη κρίθηκε με απόφαση του Εφετείου Αθηνών η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών ενάντια του τρόπου με τον οποίο προωθεί το υπουργείο Παιδείας την αξιολόγησή τους. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών οι οποία διαμαρτύρονται στα σχέδια της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ «με την απόφαση 4242/2021 κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ λόγω μη υποβολής αιτήματος για διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου, της ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ λόγω αναρμοδιότητας του ΔΣ τους να προκηρύξουν απεργία-αποχή, της ΟΙΕΛΕ ως καταχρηστική γιατί αποτελεί πολιτική απεργία»

Με την απόφαση απαγορεύεται η συνέχιση των προκηρυχθεισών από 16.09.2021, 13.09.2021, 21.09.2021 και 20.09.2021 απεργιών στο μέλλον και απειλείται έκαστη εκ των συνδικαλιστικών οργανώσεων με χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της απόφασης.

Αρχικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 534/2001 απόφασή του είχε κάνει δεκτή την αγωγή του Δημοσίου κατά της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ. Με την υπ’ αριθμόν 542/2021 απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αγωγή του Δημοσίου κατά της απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών από εκπαιδευτικούς όπου εκδικάστηκε η έφεση που είχε καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία-αποχή που πρωτοδίκως κηρύχθηκε παράνομη, ζητώντας να κηρυχθεί και καταχρηστική.

Διαβάστε επίσης: 

ΚΚΕ: Το υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί με τα προβλήματα των σχολείων αντί της ποινικοποίησης των απεργιών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter