Απόφαση-ύμνος στην ελευθεροτυπία

Απόφαση-ύμνος στην ελευθεροτυπία

«Χαστούκι» της Δικαιοσύνης προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας από την τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία με διάταξή της αποδόμησε πλήρως την προσπάθεια των ένστολων να χειραγωγήσουν, να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν μέσω μηνύσεων δημοσιογράφους και ενεργούς πολίτες επειδή τόλμησαν να αποκαλύψουν και να κριτικάρουν δημόσια πρωτοφανή περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας στην Ηλεία.

Με την 28/2022 διάταξή του ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ηλείας Ευάγγελος Μιχαήλος έθεσε στο αρχείο τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ένστολοι συνδικαλιστές σε βάρος του υπογράφοντος δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΑ Μάκη Νοδάρου και του πρώην διευθυντή δασών Ηλείας και στελέχους της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτη Κορισιάνου. Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε με απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο και στοιχεία ότι δεν στοιχειοθετούνται τα εγκλήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων και ότι η μήνυση των αστυνομικών ήταν προδήλως νόμω αβάσιμη και γι’ αυτό τέθηκε στο αρχείο.

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών της Ηλείας ότι οι συνάδελφοί τους δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο και πως αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί κριτική, να αποκαλύπτει και να ελέγχει τις πράξεις των ένστολων κατά των πολιτών.

Με χουντικές αντιλήψεις για την ελευθερία του Τύπου οι επτά συνδικαλιστές αστυνομικοί, ξεπερνώντας με τη στάση τους κάθε όριο φασιστικής νοοτροπίας, εκτός της μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του υπογράφοντος είχαν εξουσιοδοτήσει με επίσημη απόφασή τους δικηγόρο του Πύργου προκειμένου να ζητήσει την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων κατά του δημοσιογράφου του Documento «σε κάθε περίπτωση που αναφέρεται δυσμενώς στην αστυνομία και στους αστυνομικούς»!

Όλα αυτά την ώρα που κάποιοι εκ των μηνυτών συνδικαλιστών αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούσαν τον δημοσιογράφο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέσπειραν οι ίδιοι fake news μέσα από τις προσωπικές σελίδες τους, ενώ επικροτούσαν και αναδημοσίευαν αναρτήσεις αντιεμβολιαστών εν μέσω πανδημίας. Τα ίδια πρόσωπα εκφράζονταν δημόσια θετικά σε αναρτήσεις μίσους κατά των μεταναστών, χλεύαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζονταν με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, ενώ κατηγορούσαν μέχρι και την πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση της απέναντι στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!

Όλα αυτά με την προκλητική ανοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter