Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Wanted alive or dead. Έτσι θα γράφονται οι προκηρύξεις από τον κ. Χρυσοχοϊδη από εδώ και πέρα. Είμαστε Ευρωπαίοι και τώρα γινόμαστε και ολίγον Αμερικάνοι. Ή έχουμε σερίφη ή δεν έχουμε.

Αφού ο κ. Χρυσοχοϊδης πάταξε την ανομία συλλαμβάνοντας 14χρονα παιδιά που διεκδικούσαν υγιεινές συνθήκες στα σχολεία τους, τώρα δίνει 100.000 ευρώ σε οποιονδήποτε του δώσει πληροφορίες για το αίσχος που διαδραματίστηκε, μετά την ελεεινή έφοδο στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και την πινακίδα που κρέμασαν στο λαιμό του.

Τελικά είναι τόσο το μένος του Υπουργού όπου, προκειμένου να δείξει έργο ώστε σε επικείμενο ανασχηματισμό να παραμείνει στη θέση του, έχει δώσει εντολή «βαράτε και όποιον πάρει ο Χάρος».

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες για τα ΜΑΤ που, κυνηγώντας αντιεξουσιαστές στο Γαλάτσι, σκόρπισαν το τρόμο, ρίχνοντας χημικά σε καφετέρια και τραυματίζοντας ανυποψίαστους πολίτες, ανάμεσά τους και ένα 5χρονο παιδί.

Αλήθεια κ. Χρυσοχοϊδη επειδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, στις αρχές του χρόνου είχατε πει «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά», το ξεχάσατε;

Και ερχόμαστε σε άλλες τραγωδίες.

Μία μέρα μετά τη τραγωδία με τον σεισμό στην Σάμο και τον άδικο θάνατο των δύο παιδιών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα καινούργια μέτρα. Διαβάζοντας προσεκτικά το «εγωπαθές» διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη σε κάποια σημεία αναφέρει:

«Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι σύντομα η νέα επέλαση της πανδημίας θα κλονίσει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Γι’ αυτό και πρέπει να δράσουμε τώρα. Τώρα! Πριν λυγίσουν οι Μονάδες Εντατικής από το βάρος ζωών που κινδυνεύουν».

Κύριε Μητσοτάκη, δεν έχετε ακούσει ποτέ την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν;»

Αφού λέτε, όπου βρεθείτε και όπου σταθείτε μαζί με τα «παπαγαλάκια» σας των ΜΜΕ, ότι υπάρχουν 1200 ΜΕΘ που είναι «ανοικτές και περιμένουν», πλήρως εξοπλισμένες, γιατί να λυγίσουν τώρα από το βάρος των ζωών που κινδυνεύουν; Τώρα κάτι φήμες για υποστελεχωμένες ΜΕΘ σε ιατρικό προσωπικό είναι απλά ψεύδη…

Όμως τα στοιχεία άλλα μας λένε. Ήδη η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας για ασθενείς με Covid-19 σε Αττική και Θεσσαλονίκη κινούνται πάνω από το 70%, ενώ στη Δυτική Μακεδονία άγγιξε 100%. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Ιωάννινα που είναι σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού, υπάρχουν 55 κρεβάτια ΜΕΘ από τα οποία τα 53 είναι κατειλημμένα.

Αφήστε τα γηροκομεία. Κάθε μέρα ανακοινώνονται δεκάδες κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, με το τελευταίο για 20 κρούσματα στον Πειραιά και δεν ξέρουμε πόσα ακόμα.

Για εσάς μόνο η εστίαση, τα σινεμά, θέατρα, συναυλιακοί χώροι και γυμναστήρια είναι φορείς κορονοϊού; Όταν στοιβάζεται ο κόσμος σαν σαρδέλες στα λεωφορεία και τα μετρό, ή τα παιδιά στις αίθουσες των σχολείων, ή οι πιστοί στις εκκλησίες όπου και κοινωνούν, με αυτά τι γίνεται; Φωνή βοώντος εν τη ερήμω;

Μήπως σας επηρέασε ο κ. Γεωργιάδης όταν είπε ότι εάν βγάλετε επιπλέον λεωφορεία θα χρειαστεί να μειώσετε μισθούς και συντάξεις;

Τώρα βέβαια είναι και ολόκληρη γραφειοκρατία να καλέσετε πίσω τους οδηγούς των λεωφορείων που είναι αποσπασμένοι σε υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς και να τους ξεβολέψετε, καθώς όλοι αυτοί και οι οικογένειές τους είναι ψήφοι για σας.

Ευτυχώς, μετά από πίεση της αντιπολίτευσης, έστω και αργά που έχει πετάξει το πουλάκι με τις αυξήσεις των κρουσμάτων, αποφασίσατε να ενεργοποιήσετε τις χιλιοπροκηρυγμένες θέσεις για οδηγούς. Να δούμε σε πόσο καιρό θα υλοποιηθεί.

κ. Μητσοτάκη, θα θυμόμαστε τον κυβερνητικό σας εκπρόσωπο κ. Πέτσα όταν με στόμφο έλεγε ότι «εάν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια». Δίκιο είχε ο άνθρωπος, γιατί ως «ειδήμων» στα οικονομικά σκέφτηκε ότι καλύτερα να τα έχετε καλά με τα ΜΜΕ, χαρίζοντας στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας άλλα 2 ψωροεκατομμύρια για να μας ενημερώνουν με τα σκονάκια που τους στέλνετε λέγοντας ότι εσείς θέλετε… Βασικό μότο «ο Τσίπρας φταίει για όλα»!

Ίσως αντιλαμβάνεστε, παρά τις παραγγελθείσες δημοσκοπήσεις, ότι κάτι δεν πάει καλά με την κυβέρνηση σας και θέλετε να προφτάσετε να «ξαναχτίσετε και την Ακρόπολη!»

Ως νέος Μωυσής λοιπόν, αφού δώσατε τις Καινούργιες Εντολές, αποφασίσατε να το τερματίσετε φτιάχνοντας και την Ακρόπολη. Παλιά μας τέχνη κόσκινο. Ένας ημέτερος εργολάβος να τσιμεντώσει το δρόμο για το μνημείο για να πάρει κι αυτός το κατιτίς του. Επειδή την πατήσατε με τις μάσκες στα σχολεία, το σκόιλ ελικικού και πολλά άλλα, θέλετε τώρα να ρεφάρετε;

Από ότι ξέρω, το υπουργείο Πολιτισμού, μέχρι της δικής σας διακυβέρνησης, δεν επέτρεπε παρεμβάσεις σε διατηρητέα για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και η ιστορία τους. Τι έγινε τώρα και άλλαξε αυτό;

Κύριε Μητσοτάκη, καλύτερα κατά τη γνωστή παροιμία «φυλάτε τα ρούχα σας, για να έχετε τα μισά», διότι έτσι όπως πάτε δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

Πολύς κόσμος την πρώτη φορά που σας ψήφισε είχε κάποιες ελπίδες ότι δεν θα ξανακάνετε τα ίδια, ώστε να ξαναχρεωκοπήσει η χώρα, αλλά τώρα τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Και όπως είπε ο αρχαίος ποιητής Μένανδρος το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

H Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter