Αποφυλακίζεται ο «ό,τι κινείται σφάζεται»; Ναι, έχεις πρόβλημα;

Αποφυλακίζεται ο «ό,τι κινείται σφάζεται»; Ναι, έχεις πρόβλημα;

*** Εκτός φυλακής και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, γνωστός και ως «ό,τι κινείται, σφάζεται», ο οποίος είχε καταδικαστεί για δέκα χρόνια για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού του, έκανε έναν χρόνο φυλακή και έξω. Και η Μάγδα Φύσσα φαντάζομαι έχει ψυχολογικά θέματα, όπως κάθε γονιός που του φέρνουν δολοφονημένο το παιδί του, αλλά είδε τον Πατέλη να παίρνει εξιτήριο.

 

*** Όχι σαν τον Τάσο Θεοφίλου, την Ηριάννα, τον Περικλή κι αυτόν που βάπτισαν ως «Ινδιάνο» που έμειναν μέσα 5 χρόνια, 13 μήνες, 13 μήνες και 7 μήνες, αντίστοιχα, ενώ ήταν αθώοι. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι με ΝΔ οι Χρυσαυγίτες βγαίνουν έξω ή θα θυμόμαστε μόνο ότι με ΝΔ μπήκαν μέσα; Που ούτε κι αυτό έγινε, αλλά τέλος πάντων.

*** Αν ο Πατέλης ήταν κάποιος μετανάστης, κάποιος φτωχός, κάποιος που δεν είχε να φάει, κάποιος αριστερός ή αναρχικός θα έβγαινε έξω ή θα ζητούσε διήμερη άδεια και θα του έλεγαν «μην φας έχουμε γλαρόσουπα». Και όταν η δικαστική εξουσία δεν κρίνει το έγκλημα, αλλά το θύμα και τον θύτη, τότε, αδερφάκι, βράστα κι άστα.

*** «Όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν τη σημερινή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει. Ο Γιώργος Πατέλης βγήκε έξω επειδή έχει συμπάθειες, όλα τα άλλα είναι να ‘χαμε να λέγαμε.

 

*** Φήμες ότι θ’ αποφυλακιστεί και ο Μιχαλολιάκος επειδή έχει ψυχολογικά η Ουρανία δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

*** Έγινε και το debate ανάμεσα στον Κυριάκο και τον Τσίπρα, με φόντο την πανδημία του κορονοϊού και τα κουλά που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες οι άριστοι του επιτελικού κράτους. Είπε ο ένας, είπε και ο άλλος, αλλά αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι απ’ αυτή τη «μονομαχία» ήταν η στιγμή που ο πρωθυπουργός μιλάει για θανάτους από την πανδημία και γελάει. Γελάει λες και λέει ανέκδοτο και σκέφτεται το τέλος του πριν προλάβει να το πει ολόκληρο και γελάει. Φανταστείτε να είχε γίνει αυτό σε κανονική χώρα, γιατί έχουμε πει και μην το ξαναλέμε. Δεν είμαστε κανονική χώρα.

 

*** Αυτά τα πλάνα, όχι, δεν τα έπαιξαν τα Πετσοταϊσμένα Μέσα. Αν δεν έτυχε να τα δείτε live κι αν δεν είστε ενεργοί στα social media είναι σαν να μην ειπώθηκαν ποτέ στη Βουλή.

 

*** Η ΝΔ έχει απορρίψει τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά ο Κακλαμάνης που δεν μασάει, βγήκε και είπε ότι δεν καταλαβαίνει τον λόγο που δεν μειώνεται ο φόρος. Ο άνθρωπος, βέβαια, πάντα το έλεγε, απλά τώρα δεν την έκανε γυριστή, όπως θα έκανε ο Άδωνις ας πούμε.

*** Έτοιμος ν’ ανακοινώσει, διαβάζω, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Φρέσκο κι άφθαρτο πρόσωπο είναι γιατί να μην κατέβει; Ποιος ξέρει μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ ή τέλος πάντων όπως θα λέγεται σε μονοπάτια που δεν το έχει οδηγήσει κανείς.
Μπράβο, όχι μπράβο στο ΚΙΝΑΛ.

*** Μια χώρα που τα τελευταία 65 χρόνια κάνουν κουμάντο οι Καραμανλήδες, οι Παπανδρέου και οι Μητσοτάκηδες, με μια μικρή παρένθεση από έναν «καταληψία». Αυτοί είμαστε και καλά να πάθουμε. Για όλα όσα μας συμβαίνουν.

 

*** Να το πάμε σε άλλο level; Γιατί να μην βγαίνει εκ γενετής ένα επίδομα εφ όρου ζωής για όσους φέρουν το επώνυμο Καραμανλής, Παπανδρέου ή Μητσοτάκης; Δέκα χιλιάδες ευρώ τον μήνα, ας πούμε. Καλά δεν είναι;

*** Αν δεν πάει στη χειροτονία Μητροπολίτη η υπουργός Παιδείας, ποιος θα πάει; Βασικά ποιος διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους, εγώ προτείνω ανασχηματισμό και δημιουργία υπουργείου Χριστιανοσύνης. Δεν ρωτάμε ποιος θα το αναλαμβάνει. Δεν ρωτάμε.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter