Απογευματινά χειρουργεία: Δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες – Τι είπε ο Αδωνης Γεωργιάδης

Απογευματινά χειρουργεία: Δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες – Τι είπε ο Αδωνης Γεωργιάδης

Ενα ακόμη βήμα προς την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡT News.

Μιλώντας για τα απογευματινά χειρουργεία, που έκαναν πρεμιέρα χθες, δημιουργώντας ένα ιδιωτικό ΕΣΥ μέσα στο Δημόσιο, παρά τις αντιδράσεις γιατρών, ασθενών και της αντιπολίτευσης, ο Αδωνης Γωργιάδης αποκάλυψε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες ετοιμάζουν πακέτα για αυτά.

Ετσι ο Ελληνας πολίτης που ακριβοπληρώνει με εισφορές και φόρους το δικαίωμά του να έχει παροχές υγείας θα κληθεί να πληρώσει και ιδιώτες για να μην περιμένει δύο και τρία χρόνια για μια εγχείριση.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Εχω πράγματι έρθει σε επαφή με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Εχουν δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι ασφαλιστικές εταιρείες για τα απογευματινά χειρουργεία. Ορισμένες από αυτές ήδη εκδήλωσαν εγγράφως το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν με δικά τους προγράμματα στα απογευματινά χειρουργεία. Αρα πιστεύω ότι σχετικά σύντομα θα βγουν προγράμματα από τις ασφαλιστικές εταιρείες που θα καλύπτουν τα απογευματινά χειρουργεία».

Κανείς δεν θυμίζει στον υπουργό ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δημιουργήθηκε, στο μοντέλο σκανδιναβικών χωρών -αν και ποτέ δεν τις έφτασε-, ώστε οι ασθενείς να έχουν μια αξιοπρεπή περίθαλψη ανεξάρτητα από τα χρήματα που έχουν στην τσέπη τους. Αντί για αυτό, έχει διαλυθεί από τις ελλείψεις προσωπικού και χαρίζεται κομμάτι κομμάτι σε ιδιώτες.

Το απόσπασμα με τις ασφαλιστικές:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter