Αποικία «Η ωραία Ελλάς»

Αποικία «Η ωραία Ελλάς»

Εννοείται πως ήξερε τι έλεγε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, για την ταραγμένη περίοδο του 2011-2012.

Και κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν από τη δική του σκοπιά, μάς είπε πως η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και πως είχαν τότε σχέδιο για κλείσιμο των τραπεζών αφού έφευγαν στο εξωτερικό τεράστια ποσά.

Δεν μας είπε ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας και γιατί είχαν αφήσει τόσο καιρό το χρήμα να βγαίνει έξω, κυρίως προς τους Παραδείσους. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δηλαδή!

Ήταν μία ακόμη περίοδος όπου και τότε οι ξένοι είχαν το πάνω χέρι. Και όταν λέμε «οι ξένοι» εννοούμε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή (κυρίως) η Γερμανία.

Εξάλλου μας το λέει και ο κ. Πικραμμένος πως ως πρωθυπουργός τότε πήγε για να εξευμενίσει την Άγνκελα Μέρκελ γιατί ήταν νευριασμένη με μερικούς πολιτικούς που δεν τηρούσαν αυτά που υπόσχονταν.

Μας λέει όμως και μία ακόμη παράμετρο: Πως για να δανειστεί η χώρα βάζαμε ενέχυρο όλα τα ασημικά μας, όλη τη δημόσια περιουσία. Αυτό ζητούσαν από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ξεπουλήστε! Μπορείτε δηλαδή να γίνεται σκλάβοι μας.

Τι όμορφο ευρωπαϊκή όνειρο που γεμίζει τα ταμεία των ισχυρών!

Ήταν τότε που ακόμα και την Ακρόπολη ήθελαν μερικοί να την βγάλουμε στο παζάρι.

Ήταν τότε που έδειχναν τον πολίτη και του έλεγαν πως εκείνος έφαγε τα χρήματα!

Αλλά ας ανατρέξουμε λίγο στο παρελθόν, σε αυτούς που θεωρούμε ηγέτες, χαρισματικούς και σωτήρες.

Όταν η Ελλάδα επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, μπήκε στην Ε.Ε. τότε, η ελληνική αστική τάξη, αυτοί που κατείχαν περιουσίες και εργοστάσια, χωρίς ιδιαίτερο εθνικό χρώμα και ιδεολογία, οι ίδιοι έτρεξαν να τα ξεπουλήσουν στους ξένους έναντι καταθέσεων (κυρίως) στην αλλοδαπή…

Ήταν τότε που ο μεγάλος πλούτος της χώρας εξαφανίστηκε και μείναμε (κυρίως) με την αγροτιά και την κτηνοτροφία και τον τουρισμό που και αυτός ως ένα μεγάλο ποσοστό πέρασε στη συνέχεια στους ξένους μαζί με λιμάνια και αεροδρόμια. Πάντα μετά από εντολές και εκβιασμούς.

Τότε στο όνομα μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας και ενός ευρώ στη συνέχεια χάσαμε όλη την περιουσία μας.

Κοινώς, δεν μπορούμε να κουνηθούμε, δεν μπορούμε να έχουμε δική μας πολιτική και βεβαίως ούτε σκέψη για δικό μας νόμισμα ως μια εναλλακτική λύση.

Δεμένοι χειροπόδαρα!

Ειρωνεία, λίγο αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει τα εθνικά χρώματα, τον πατριωτισμό, την «Ελληνική Μακεδονία» και την Εκκλησία για να αλώσει την εξουσία!

Εννοείται πως στο μεγάλο κεφάλαιο ούτε η Εκκλησία έχει ουσιαστική σημασία ούτε οι σημαίες. Απλά εξυπηρετούν για την υφαρπαγή της ψήφου.

Απλά και λιτά: Η πολιτική τάξη που δημιουργούσαν πλέον στα μεγάλα κόμματα (κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – όπως και σε μερικά δεκανίκια) ήταν η αρεστή του μεγάλου ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, από το οποίο αντλούσε την εξουσία της και τα εισοδήματά της, νόμιμα ή και ενδεχομένως μη νόμιμα. Ποιος ξέρει;

Η καταστροφή που ήρθε της χρεοκοπίας συντελέστηκε με την αγαστή συμφωνία των δύο τότε μεγάλων κομμάτων.

Το μεν συντηρητικό κόμμα είχε όλο το ιδεολογικό και ουσιαστικό υπόβαθρο για κάτι τέτοιο, το δεν κεντροαριστερό κόμμα είχε μείνει με τα υπολείμματα μιας ιδεολογίας ανατρεπτικής χωρίς ουσία. Είναι αυτό που ακόμα και τώρα το θέλουν ως δεκανίκι…

Έτσι η «χρεοκοπία» του ελληνικού κράτους και η φτωχοποίηση του λαού δεν ήταν τίποτε άλλα από τις εντολές του κέντρου που ήταν (κυρίως) το Βερολίνο. Στην πίστα αυτή έπαιξαν Σαμαράδες, νεότερος Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες και λοιποί συγγενείς.

Η λογική του «διαχειριστή» Παναγιώτη Πικραμμένου που διαδέχθηκε ως πρωθυπουργός τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο δεν ήταν άλλη από τη λογική ενός κυβερνήτη προς το αποικιακό κέντρο.

Ήταν τότε που μας έλεγαν και τι πρέπει να ρωτήσουμε στο δημοψήφισμα…

Τότε που σήκωσε κεφάλι υπέρ των δανειστών ο έτερος Καππαδόκης Ευάγγελος Βενιζέλος. Ναι, αυτός που παρουσίασε την πτώχευση των ταμείων ως επιτυχία.

Συγχρονίζεται, υποχωρεί και ουδέποτε παραμιλά.

Είναι η λογική που εφαρμόστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, που ανακόπηκε ως ένα βαθμό από την «αριστερή παρένθεση» που τους χάλασε τη συνταγή.

Ήταν τότε – και το θυμάστε- που ζητούσαν από τον αχυράνθρωπο του Σόιμπλε, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να κρατήσει γερά… τη σημαία της αντίστασης των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου…

Αν κατηγορούσαν την αριστερά για «Σοβιετία» η δική τους λογική ήταν η αφαίμαξη του κράτους και της λαϊκής περιουσίας υπέρ των λίγων. Και αυτό κάνουν!

Ήταν η λογική που είχε ξεκινήσει με το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας, της βιομηχανίας στους ξένους, που συνεχίστηκε με την κρίση και που ως… εκ του θαύματος, επανήλθε σε ακόμα χειρότερη μορφή σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι η λογική του ξεπουλήματος όλων, των ιδιωτικοποιήσεων για τον πλουτισμό του ξένου κεφαλαίου, λογική ντυμένη με τις καλές προθέσεις των επιχειρηματιών που διαμάντι πιάνουν και γίνεται κάρβουνο…

Είναι η λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στο κόμμα του, αλλά σε ξένους και ντόπιους «τεχνοκράτες» που προχωρούν το σχέδιο του ξεπουλήματος…

Δεν ήρθαν αναγκαστικά για να μείνουν, ήρθαν για να πάρουν και να δημιουργήσουν τετελεσμένες καταστάσεις…

Καταστάσεις που δύσκολα ανατρέπονται, όπως δύσκολα ήταν και το 2015….

Ο κ. Πικραμμένος απλά επιβεβαίωσε πως λειτουργεί το κέντρο και οι επιτετραμμένοι…

Διαβάστε επίσης:

Ο Πικραμμένος παραδέχεται: Το 2012 βρισκόμαστε σε χρεοκοπία – Είχαμε σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες (αλλά κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ!)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter