Αποκάλεσε διεθνές κοράκι τον Νίμιτς η Μάρκου;

Αποκάλεσε διεθνές κοράκι τον Νίμιτς η Μάρκου;

Σε άλλο ένα παραλήρημα προχώρησε από το βήμα της Βουλής η Κατερίνα Μάρκου, χρησιμοποιώντας εκφράσεις πεζοδρομίου κατά τη διάρκεια της -κατά κοινή ομολογία- ανερμάτιστης τοποθέτησής της.

«Η φαεινή ιδέα είναι να πετάξουμε τον μπούλη έξω από το τρένο και μετά να πάει με την προβιά του προοδευτικάριου» είπε για τον Π. Καμμένο και τον Αλ. Τσίπρα αντίστοιχα η κα Μάρκου.

Συνέχισε αποκαλώντας «ρετάλια» τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Όταν κόβεις το πατρόν από το προοδευτικιλίκι πάντα υπάρχουν και ρετάλια. Τα ρετάλια δεν έχουν συνήθως ούτε επάγγελμα ούτε μισθό. Οπότε είναι πλήρως εξαρτώμενα. Αποκτούν δε την ψυχολογία του θυρωρού της νύχτας. Τους αρέσει η ταπείνωση, ηδονίζονται με την επιβολή και την εκμετάλλευση. Περισσότερος αυτοεξευτελισμός πεθαίνεις. Να πως έχει συσταθεί η α λα καρτ νέα πλειοψηφία του Σκοπιανού» περιέγραψε.

Δύο δεδομένα μοιάζουν εντυπωσιακά σε σχέση με τα λεγόμενά της. Πρώτον, ότι από το 2012 έχει αλλάξει τρία κόμματα και συγκεκριμένα ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και εσχάτως ΝΔ. Δεύτερον, με βάση το σκεπτικό της, «ρετάλια» θεωρούνται και οι πρώην βουλευτές της Κ.Ο. του Ποταμιού με τους οποίους συνυπήρξε έως ότου ανεξαρτητοποιηθεί.

«Επιχαίρουν τα διεθνή κοράκια»

Περνώντας στο ονοματολογικό, αποκάλεσε διεθνή κοράκια όσους διεθνείς παράγοντες εκφράζονται θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρισμός που δημιουργεί το ερώτημα αν αφορά και αποδίδεται στον Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος σήμερα αποσαφήνισε ότι για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση κέρδισε την πάσα χρήση, δηλαδή erga omnes, της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

«Τώρα όσον αφορά τη φοβερή αυτή συμφωνία για την οποία όλα τα διεθνή κοράκια επιχαίρουν, δηλαδή τι περιμένετε να πουν; Ότι η συμφωνία είναι άθλια;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε δίχως να γίνεται απολύτως κατανοητή: «Το θέμα είναι ότι η χώρα που καταστρέψατε αποχωρεί από τα Βαλκάνια».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην… μαντάμ Μέρκελ. «Τράπεζες και επιχειρήσεις και διάφοροι ατζέντηδες διαγκωνίζονται να καλύψουν το κενό συμπεριλαμβανομένης και της μαντάμ Μέρκελ, η οποία αρέσκεται να σας μαλώνει και άλλοτε να σας χαμογελά» είπε.

Τέλος, δεν μπορεί να παραλειφθεί η παραδοχή της για το ότι το ζήτημα του ονόματος, δηλαδή του όρου Μακεδονία, δεν είναι το πρωτεύον, ασχέτως αν η γραμμή πλέον πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος είναι άλλη. «Το θέμα της συμφωνίας που φέρατε δεν είναι μόνο το όνομα. Το θέμα είναι κυρίως τα συνοδευτικά» παραδέχτηκε, αναφέροντας ως συνοδευτικά τα ζητήματα της γλώσσας και της ταυτότητας, τα οποία αν και συνοδευτικά -όπως τα χαρακτήρισε- τα θεωρεί πρωτεύοντα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter