Αποκαλύφθηκε η φιλοσοφία Γεραπετρίτη-Μητσοτάκη: Οι αστυνομικοί είναι αναντικατάστατοι ενώ οι γιατροί όχι

Αποκαλύφθηκε η φιλοσοφία Γεραπετρίτη-Μητσοτάκη: Οι αστυνομικοί είναι αναντικατάστατοι ενώ οι γιατροί όχι

Σε μια άκρως προκλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι αστυνομικοί, σε αντίθεση με τους υγειονομικούς, πρέπει να βρίσκονται στις επάλξεις ακόμα και ανεμβολίαστοι.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την κυβέρνηση, αν σκεφτούμε ότι τα σώματα ασφαλείας είναι εκείνοι που έχουν αναλάβει τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει το αληθινό της πρόσωπο και τις προτεραιότητές της. Από τη μία προσλαμβάνει αστυνομικούς και από την άλλη αφήνει τα νοσοκομεία «γυμνά» ως προς την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.

Διαβάστε επίσης: Στο 50% οι εμβολιασμένοι στα Σώματα Ασφαλείας

Μάλιστα, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προχώρησε σε ξεκάθαρο διαχωρισμό πολιτών αφού σε σχετική ερώτηση για τα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις κάνει λόγο για δύσκολη αναπλήρωση τους, λες και για τους υγειονομικούς είναι εύκολη…

«Δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, όπου το αναγκαίο προσωπικό θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις. Άρα θα υπάρξει μία πιο εξατομικευμένη προσέγγιση όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα».

Μάλιστα για ακόμη μια φορά, ρίχνει τις ευθύνες στους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει και οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και απέναντι στην κοινότητα.

Η λογική δεν μπορεί να είναι το κράτος να επιβάλλει σε όλους τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Είναι και θέμα συνείδησης. Από εκεί και πέρα το ζήτημα του ποσοστού του εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας είναι αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter