Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ποιο όνομα ξέφυγε από φίλο του

Αποκαλύφθηκε η αληθινή ταυτότητα του Banksy;

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων ετών σε όλο τον κόσμο είναι η πραγματική ταυτότητα του σημαντικότερου street artist του καιρού μας, του Banksy.

Με το πέρασμα των ετών πολλές φορές υπήρξαν «αποκαλύψεις» για το ποιος πραγματικά είναι αλλά τελικά κανείς δεν έπεφτε μέσα. Όλα αυτά μέχρι τώρα όμως, γιατί ο μουσικός και καλός φίλος του Banksy, Goldie προέβη κατά λάθος σε μία αποκάλυψη που μικραίνει σημαντικά τους υποψήφιους για την πραγματική ταυτότητα του Banksy.

Συγκεκριμένα, ο Goldie ανέφερε κατά τη διάρκεια podcast με θέμα το street art ότι ο κόσμος της τέχνης εκμεταλλεύεται τον Banksy και τα γκράφιτι, παρόλο που πρόκειται για μια μορφή τέχνης, η οποία εξακολουθεί να έχει «κακό όνομα», και κάπου εκεί κατονόμασε τον Banksy.

«Δώσε μου ένα γράμμα, βάλτο σε ένα T-shirt και γράψε Banksy πάνω κι αυτό είναι. Τώρα μπορούμε να το πουλήσουμε. Δεν είναι ότι δεν σέβομαι τον Robert, νομίζω πως είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης. Πιστεύω πως έχει καταφέρει να φέρει τα πάνω κάτω τον κόσμο της τέχνης», είπε χαρακτηριστικά ο Goldie.

Το όνομα Robert που ξέφυγε από τον Goldie άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» με τα βρετανικά Μέσα να έχουν ήδη καταλήξει στον ισχυρότερο υποψήφιο, που δεν είναι άλλος από το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Massive Attack, Robert Del Naja.

Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι σε συνεντεύξεις του ο Banksy έχει αναφερθεί στον Robert Del Naja, ο οποίος είναι επίσης γνωστός street artist, χαρακτηρίζοντας τον «βασική επιρροή του».

Ο Robert Del Naja των Massive Attack
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.