Αποκαλύφθηκαν οι παρακολουθήσεις Κύρτσου-Τέλλογλου από ΕΥΠ, αλλά ο Οικονόμου το βιολί του

Αποκαλύφθηκαν οι παρακολουθήσεις Κύρτσου-Τέλλογλου από ΕΥΠ, αλλά ο Οικονόμου το βιολί του

Τι κι αν οι αποκαλύψεις του Euractiv για την παρακολούθηση του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ που διαπίστωσε η ΑΔΑΕ, συγκλονίζουν τον ευρωπαϊκό Τύπο και εκθέτουν ακόμα περισσότερο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανακοίνωση- «απάντηση» του στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να παραμένει εκτός τόπου και χρόνου, αραδιάζοντας μία σειρά από αερολογίες χωρίς να δώσει λόγαριασμό για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Λίγο πριν, η αξιωματική αντιπολίτευση καλούσε την κυβέρνηση και τον Άρειο Πάγο να απαντήσει «ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο, διαπιστωμένα πλέον, παρακολουθούσε έναν ακόμη ευρωβουλευτή και έναν ακόμη δημοσιογράφο», «γιατί και πόσες φορές η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου υπέγραψε τις διατάξεις παρακολούθησης» και «πως είναι δυνατόν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντί να σπεύδει η ίδια για έρευνα στους παρόχους, να φέρεται να εμποδίζει την έρευνα από την συνταγματικά αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή».

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου, όχι μόνο δεν δίνει εξηγήσεις σε όσα τίθενται, αλλά αποτελεί ένα συνοθύλευμα φλυαρίας και γενικότητας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για εκτροπή και παραθεσμικότητα, ακόμα και ως «νοσταλγούς του ολοκληρωτισμού» και φτάνοντας στο σημείο να ψέγει ακόμα και τα «θεσμικά όργανα» της πολιτείας.

Δεν παραλείπει δε, σε ένα ακόμα υψηλό επίπεδο αμετροέπειας, να… παραδώσει μαθήματα «εμπιστοσύνης» στην ελληνική Δικαιοσύνη, την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εδώ και καιρό φροντίσει να την μπλοκάρει σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Η σταθερή και καθαρή θέση μας είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε, με την αμέριστη συνδρομή των δημοσίων αρχών, έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση για τα λογισμικά παρακολούθησης και ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας της ΕΥΠ. Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους και κανόνες. Η αλήθεια θα λάμψει και οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν δικαίως μόνο εάν τηρηθούν ευλαβικά οι νόμιμες διαδικασίες. Κι αυτό είναι ευθύνη όλων των θεσμικών οργάνων.

Η λεγόμενη «πολιτική διαχείριση» θεμάτων της δικαιοσύνης και η καθ΄οιονδήποτε τρόπο προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της, είναι το πρώτο βήμα της εκτροπής και της παραθεσμικότητας, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλούσιο παρελθόν. Η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος δικαίου, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των νοσταλγών του ολοκληρωτισμού.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Διαπιστώθηκε επισήμως παρακολούθηση Κύρτσου και Τέλλογλου από την ΕΥΠ

Κύρτσος στο documentonews.gr για την επιβεβαίωση της παρακολούθησής του: «Χουντική η συμπεριφορά Μητσοτάκη»

Δήλωση στο documentonews.gr: Ο Ντογιάκος υποστηρίζει ότι εξέφρασε απλώς μια άποψη – Μιλούσε με την ΕΥΠ για ανταλλαγή νομικών απόψεων!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter