Αποκαλύψεις από τον εκπρόσωπο της Χαμάς για την επίθεση στο Ισραήλ

Αποκαλύψεις από τον εκπρόσωπο της Χαμάς για την επίθεση στο Ισραήλ

Λεπτομέρειες για την επίθεση που έφερε τα πάνω κάτω στην μέχρι πρότινος ηρεμία που επικρατούσε στο Παλαιστινιακό, έδωσε με μήνυμα του ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η οργάνωση ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την επίθεση από το 2022, ενώ για την οργάνωση και εκτέλεση της στρατολογήθηκαν υπό άκρα μυστικότητα 4.500 άτομα.

Από όσα είπε γίνεται κατανοητό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η οργάνωση εσκεμμένα είχε ρίξει τους τόνους με σκοπό να μην φανερώσει τους σκοπούς της, ενώ όπως σημείωσε: «Αποφύγαμε να έρθουμε σε σύγκρουση με άλλες φράξιες εντός της Γάζας και με το Ισραήλ και δημιουργήσαμε μια ψευδαίσθηση ουδετερότητας για να μην μάθει ο εχθρός για την επιχείρηση που οργανώναμε. Αυτή η στρατηγική αποδείχθηκε απίστευτα επιτυχής και το Ισραήλ, στην τωρινή του στρατιωτική εκστρατεία, αναγκάζεται να καταφύγει σε σκοτωμούς και αιματοχυσία για να καλύψει τις αποτυχίες του αντί να κάνει μια εκτίμηση της κατάστασης».

Αποκαλύπτοντας μερικά επιχειρησιακά στοιχεία, ανέφερε ότι πέρα από τις χιλιάδες ρουκέτες και την απενεργοποίηση των μέσων παρακολούθησης του φράχτη, χρησιμοποιήθηκε και μια εκστρατεία κυβερνοπολέμου. Όπως ανέφερε: «Εξασφαλίσαμε την προστασία των μαχητών μας και αποκρύψαμε με επιτυχία όλο το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένων της κινητοποίησης των διαφόρων πόρων, αλλά και της απόκτησης των απαραίτητων μέσων».

Τέλος στο μήνυμα του υποστήριξε ότι: «Εάν το Ισραήλ προβεί σε μια χερσαία εισβολή, θα λάβουμε νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες τον εχθρό. Επιπλέον, θέλω να πω στους φυλακισμένους, έχουμε αρκετά διαπραγματευτικά χαρτιά για να ασκήσουμε πίεση για την απελευθέρωση σας».

Διαβάστε σχετικά: Γάζα: Αυτές είναι οι υπόγειες στοές, το… υπερόπλο και στρατηγείο της Χαμάς (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter