Αποκαλύψεις Documento στη Βουλή: Πλήρης κάλυψη Ζαββού σε Στουρνάρα για Πειραιώς και Πηλαδάκη

Αποκαλύψεις Documento στη Βουλή: Πλήρης κάλυψη Ζαββού σε Στουρνάρα για Πειραιώς και Πηλαδάκη

Απάντηση μέσω… Φρανκφούρτης έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, κατά την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Γιαννούλη για τις αποκαλύψεις του Documento, με φόντο το προκλητικό σκάνδαλο διαγραφής εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς για την υπόθεση Πηλαδάκη.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να απαντήσει, δεν είπε απολύτως τίποτα για τον Γιάννη Στουρνάρα, προσφέροντας πλήρη κάλυψη ενώ πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και… το μπαλάκι στον SSM, τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Δείτε επίσης: Στη Βουλή οι αποκαλύψεις του Documento για Μεγάλου, Πειραιώς και Πηλαδάκη

«Η προληπτική όμως εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων και των λεγόμενων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων ασκείται από τον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό της ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του επικαλέστηκε το τραπεζικό απόρρητο ενώ υποστήριξε πως έχει επικοινωνήσει με την τράπεζα και δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε διαγραφή δανείων γιατί περιμένει τη δικαστική απόφαση.

Μάλιστα, είπε ότι το Υπουργείο δεν έχει καμία γνώση για τις ρυθμίσεις που κάνουν οι τράπεζες με τους επιχειρηματίες και δεν έχει καμία γνώση και τη συγκεκριμένη ρύθμιση της Τράπεζας Πειραιώς με τον κ. Πηλαδάκη

Ωστόσο, κατά τη δευτερολογία του, καλούμενος να πάρει θέση, είπε πως… «δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη». Μάλιστα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει την αδιαπραγμάτευτη πρόθεση να πατάξει τους μπαταχτσήδες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ η κυβέρνηση έχει φροντίσει να αμνηστεύσει τους τραπεζίτες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter