Αποκαλύψεις Καμμένου: Γνωστός σε Κυριάκο και Ντόρα ο «μεσάζοντας» – Έχει δικηγόρο βουλευτή της ΝΔ

Αποκαλύψεις Καμμένου: Γνωστός σε Κυριάκο και Ντόρα ο «μεσάζοντας» – Έχει δικηγόρο βουλευτή της ΝΔ

Σειρά αποκαλύψεων από το βήμα της Βουλής από τον Πάνο Καμμένο.

Κατά τα λεγόμενα του ΥΠΕΘΑ, ο αποθανών, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη γνώριζαν καλά τον -σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΝΔ- μεσάζοντα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, Βασίλη Παπαδόπουλο. Δικηγόρος του κ. Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε την ομιλία του υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως η καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου είναι ανύπαρκτη! «Στηρίχτηκε όλη η καταγγελία σε ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου περί δήθεν αναφοράς ενός ταξιάρχου» είπε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τέτοια». Όπως εξήγησε ο υπουργός, ο εν λόγω ταξίαρχος κλήθηκε σε απολογία και απάντησε πως αγνοεί παντελώς οποιαδήποτε αναφορά ως προς τα όσα επικαλείται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Παρέθεσε, επίσης, πως στο γραφείο του ήρθε ο εισαγγελέας Στρατιωτικής Δικαιοσύνης προκειμένου να ελέγξει «αν κάποιοι διακινούν χαρτιά για να γίνει χαρτοπόλεμος», με την ΕΔΕ να καταλήγει στο συμπέρασμα πως η διαρροή έγινε από τη ΓΔΑΕΕ. Κατηγόρησε δε ότι μέλη του Κοινοβουλίου λειτουργούν ακόμα και ως δημοσιογράφοι, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της συμμορίας κατηγορουμένων για εμπορία ναρκωτικών, ενώ στρεφόμενος στον Άδωνη Γεωργιάδη τον αποκάλεσε πωλητή βιβλίων Ναζί και γιλέκων, προαναγγέλοντας ότι θα του απαντήσει στη Δικαιοσύνη.

Ως προς τη συμφωνία, υποστήριξε ότι είναι διακρατική και πως δεν υπάρχει μεσάζων, ξεκαθαρίζοντας ότι τα χρήματα θα κατέληγαν στο ΥΠΟΙΚ. «Πρώτη φορά βλέπω διεφθαρμένες πωλήσεις και όχι αγορές όπλων» είπε δηκτικά και έκανε λόγο για κατασκευασμένο σκάνδαλο «μετά το Λονδίνο, μετά τον ναρκέμπορο» που σκοπό είχε την «υποστήριξη του κουμπάρου της κ. Μπακογιάννη», δηλαδή τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι σχέσεις του «μεσάζοντα» με τη ΝΔ

«Επειδή με ρωτάτε αν τον ξέρω (σ.σ. τον Β. Παπαδόπουλο), ναι τον ξέρω» παραδέχτηκε και συνέχισε αποκαλύπτοντας: «Από τον κ. Μητσοτάκη! Σήμερα όμως δεν είναι εδώ, λείπει από τη συζήτηση». Ο κ. Καμμένος έφερε στο «φως» ότι το 1999 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «πριν γίνει πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να δοθεί δάνειο στη Ρωσία για την αποζημίωση των ελλήνων εξαγωγέων που δεν πληρώνονταν από τη Σοβιετική Ένωση». Κατά τον ΥΠΕΘΑ, το 1991 -επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη- πήγε αποστολή στη Ρωσία, στην οποία συμμετείχε η κ. Μπακογιάννη. Εκεί, συναντήθηκε με τον Ηλία Παπαδόπουλο και τον γιο του που -κατά τον υπουργό- εισέπραξαν 67 εκατ. δραχμές.

Ο κ. Καμμένος το πήγε και ένα βήμα παρακάτω, αποκαλύπτοντας πως ο δικηγόρος του κ. Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ. «Να σηκώσει το χέρι όποιος τον ξέρει» είπε, όμως κανένας βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκρίθηκε.

«Ο Λοβέρδος πια έχει βγάλει το μεροκάματο στα πρωτοσέλιδα και τις τηλεοράσεις» είπε ειρωνευόμενος, ενώ ανέφερε πως και επί Φώφης Γεννηματά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Παπαδόπουλος είχε συνάψει συμφωνίες για αγορά οπλικού υλικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter