Αποκαλύψεις Ρουμπάτη στην Εξεταστική για το 2015: Η τρόικα που «ήξερε τα πάντα», ο «πλήρης οικονομικός έλεγχος» από ξένες δυνάμεις και η απόπειρα… αρπαγής των τραπεζών

Αποκαλύψεις Ρουμπάτη στην Εξεταστική για το 2015: Η τρόικα που «ήξερε τα πάντα», ο «πλήρης οικονομικός έλεγχος» από ξένες δυνάμεις και η απόπειρα… αρπαγής των τραπεζών

Σε αναφορές που προκαλούν αίσθηση προχώρησε κατά την κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης, ο οποίος έφερε στο φως άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης περιόδου του 2015.

Ο κ. Ρουμπάτης μίλησε για την τρόικα που «ήξερε τα πάντα και είχε τον πλήρη έλεγχο», την προσπάθεια «ξένων δυνάμεων» να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και για τον ρόλο της ΕΥΠ στην προσπάθεια υφαρπαγής των συστημικών τραπεζών.

Ξένες δυνάμεις

«Η ΕΥΠ προστάτευσε το 2015 την οικονομική κυριαρχία της χώρας» φέρεται να υποστήριξε και συμπλήρωσε πως «είχαν γίνει συντονισμένες προσπάθειες να αποκτήσουν ξένες δυνάμεις τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της χώρας». Όμως, σύμφωνα με όσα παρέθεσε στην Επιτροπή, τα σχέδια αυτά δεν επετεύχθησαν εξαιτίας της Υπηρεσίας.

Οι τράπεζες και η τρόικα

Εν συνεχεία, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να τόνισε πως «αν σήμερα υπάρχουν τράπεζες που έχουν σχέση με την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της ΕΥΠ». Μάλιστα, φέρεται να επισήμανε πως «η τρόικα ήξερε τα πάντα και είχε τον πλήρη έλεγχο».

Πρόσθεσε δε πως αφιέρωσε πολλές ώρες και μεγάλο αριθμό του προσωπικού της Υπηρεσίας για να αποτραπεί «η δράση της κατασκοπείας στην χώρα μας», ενώ ξεκαθάρισε πως παρακολουθήσεις Ελλήνων με συνδρομή ξένων Υπηρεσιών δεν υπήρξε επί ημερών του, με πιθανή εξαίρεση την περίπτωση που αφορούσε τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter