Αποκάλυψη Αλεξιάδη για τα αναδρομικά συνταξιούχων: Δεν είναι ακατάσχετα

Αποκάλυψη Αλεξιάδη για τα αναδρομικά συνταξιούχων: Δεν είναι ακατάσχετα

Παρά τις αντίθετες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, τα αναδρομικά των συνταξιούχων δεν είναι ακατάσχετα και επιδέχονται συμψηφισμούς με οφειλές προς το Δημόσιο.

Το γεγονός παραδέχτηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά την απάντησή του σε Επίκαιρη Ερώτηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε επισημάνει με ερωτήσεις του στη Βουλή αλλά και σε δημόσιες παρεμβάσεις του από τις 29 Ιουλίου -ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής τροπολογίας- το κυβερνητικό αλαλούμ που επικρατούσε με φόντο το ακατάσχετο των αναδρομικών.

Στη σημερινή του απάντηση, ο Απ. Βεσυρόπουλος αναγκάστηκε να παραδεχτεί το νομικό κενό και υποσχέθηκε πως το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθέτηση ώστε τα αναδρομικά των συνταξιούχων να μην υπόκεινται σε κατασχέσεις ή σε συμψηφισμούς με οφειλές στο δημόσιο.

Όπως σχολιάζει ο κ. Αλεξιάδης, το κυβερνητικό κομφούζιο με το εν λόγω ζήτημα αναδεικνύει την ασυνεννοησία στο εσωτερικό της κυβέρνησης. «Βουλευτές της ΝΔ από τη μία επιχαίρουν για την καταβολή ποσών, για την περικοπή των οποίων ευθύνεται η παράταξή τους και από την άλλη να αγνοούν και να ειρωνεύονται στο ερώτημα για το ακατάσχετο των αναδρομικών» σχολιάζει και χαρακτηρίζει την επικείμενη θέσπιση του ακατάσχετου ως «μια πρώτη νίκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter