Αποκάλυψη αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής: Είχαμε ενημερώσει τον ΕΟΔΥ από τις αρχές Νοεμβρίου για αυξημένα κρούσματα

Αποκάλυψη αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής: Είχαμε ενημερώσει τον ΕΟΔΥ από τις αρχές Νοεμβρίου για αυξημένα κρούσματα

Στην αποκάλυψη ότι η Περιφέρεια Αττικής είχε ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή του Θριασίου, προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, το πρωί της Παρασκευής.

Λίγες μόνο ώρες μετά την επιβολή έκτακτου αυστηρού lockdown σε τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής ο κ. Κοσμόπουλος αποκαλύπτει την ολιγωρία και την καθυστέρηση της κυβέρνησης για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής με αποτέλεσμα να παρθούν αποφάσεις τελικά επιβάλλοντας σκληρό lockdown όταν η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου. 

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Κοσμόπουλος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6  είχαν εντοπιστεί κρούσματα σε σχολεία τα οποία έκλειναν, αλλά και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, καθώς και σε άλλους χώρους, ενώ συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες όπως η αυξημένη κινητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με αυτή την αφορμή, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, κλήθηκε εγγράφως ο ΕΟΔΥ, ο οποίος έστειλε για μία ημέρα συνεργείο, έκανε ελέγχους, αλλά δεν θεώρησε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο.

«Προφανώς κάτι χάθηκε, αλλά δεν έδωσαν βαρύτητα, τα μοντέλα έδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα» σημείωσε ο κ. Κοσμόπουλος, τονίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια δεν είχε ενημέρωση και εικόνα. 

«Εμείς μάθαμε για την κατάσταση μόλις πριν μια βδομάδα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η ενημέρωση έγινε όταν επισκέφτηκε την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παρότι το πρόβλημα ήταν σε εξέλιξη, ο θόρυβος γύρω από αυτό, όπως είπε, προέκυψε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Παράλληλα, εξήγησε ότι γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι αυτήν την ώρα στην περιοχή και εξετάζεται το ιικό φορτίο. 

Τα κρούσματα ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής, χωρίς να υπάρχει διευκρίνηση για το που εργάζονται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter