Αποκάλυψη από γιατρό του «Παπαγεωργίου»: Δεν έχουν πάρει ούτε μία ΜΕΘ – Απλά άλλαξαν χρήση κλινών (Video)

Σε μια αποκάλυψη ΣΟΚ προέβη γιατρός του «Παπαγεωργίου» νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού και η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα έχει φτάσει στο απροχώρητο με τον στρατό να στήνει μονάδες για περίθαλψη από Covid19 στον προαύλιο χώρο (πάρκινγκ) του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου ενώ την ίδια στιγμή επιτάσσονται και άλλα ιατρικά ιδρύματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού «KONTRA» στον γιατρό του νοσοκομείου για το πόσες κλίνες (από τις 42 που λειτουργούν αυτή την στιγμή) θα παραμείνουν και μετά το πέρας της πανδημίας, ο γιατρός προχώρησε σε μια αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τον γιατρό, οι κλίνες που θα παραμείνουν στο νοσοκομείο ως κλίνες ΜΕΘ είναι οι αρχικές 22, καθώς καμία κλίνη ΜΕΘ δεν έχει προστεθεί στις υπάρχουσες! Όλες οι νέες κλίνες που χρησιμοποιούνται είναι κλίνες αυξημένης φροντίδας και κλίνες χειρουργείων οι οποίες μετατράπηκαν εξαιτίας των αναγκών σε κλίνες ΜΕΘ!

Σημειωτέον, από τις 22 αρχικές κλίνες ΜΕΘ, μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν μόνοτα 12 έως 16 καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος αριθμός ανθρώπινου δυναμικού για να τις στελεχώσουν.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη: 

Πηγή: kontranews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.