Τι είπε για την Δανάη Στράτου

Αποκάλυψη Γιάνη Βαρουφάκη: Η σύζυγός μου βιντεοσκοπούσε τις τηλεφωνικές μου συνομιλίες

Σε αποκαλύψεις και νέες εξομολογήσεις προβαίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο καινούριο του βιβλίο "Ανίκητοι Ηττημένοι".

Μία από αυτές είναι ότι η σύζυγός του, Δανάη Στράτου βιντεοσκοπούσε τις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις κατά την καυτή εκείνη περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός, δηλαδή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν και εξελίχθηκε η πρώτη -και αποτυχημένη όπως την χαρακτηρίζει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης- διαπραγμάτευση της πρώτης κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές.Ο Βαρουφάκης γράφει ότι «σ' ένα βιβλίο όπου τόσο πολλά εξαρτώνται από το 'τι είπε ποιος σε ποιον και πότε' κατέβαλα κάθε προσπάθεια να διασφαλίσω την ακρίβεια των αναφορών στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Για τον σκοπό αυτό κατέφυγα σε διαλόγους ηχογραφημένους με το κινητό μου (από τα Eurogroup και κάποιες επίσημες συναντήσεις εκτός Ελλάδας με τους δανειστές), σε τηλεφωνικούς διαλόγους μου τους οποίους βιντεοσκοπούσε η Δανάη Στράτου τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο σπίτι μας και σε χειρόγραφες σημειώσεις που κρατούσα τον καιρό εκείνο μετά από συνομιλίες, συσκέψεις κτλ». Στο αντίστοιχο χωρίο από το πρωτότυπο κείμενο του αγγλόφωνου βιβλίου δεν γινόταν καμία αναφορά σε βιντεοσκοπημένες συνδιαλέξεις. Αποτελεί νέο στοιχείο το ότι η Δανάη Στράτου κατέγραφε τον Βαρουφάκη ενόσω εκείνος συνομιλούσε τηλεφωνικά με τρίτους.

Ο Βαρουφάκης προσθέτει: «Επειδή έχουν γραφτεί πολλά κυήματα της φαντασίας των ελληνικών μέσων μαζικής αποβλάκωσης, τα οποία δυστυχώς έχουν καταφέρει να διαβρώσουν τον δημόσιο διάλογο ως 'αλήθειες', να ξεκαθαρίσω ότι οι φημισμένες μου ηχογραφήσεις αφορούν μόνον επίσημες συνομιλίες με εκπροσώπους των δανειστών εκτός Ελλάδας – ποτέ συνομιλίες με συντρόφους, συναδέλφους ή άλλους Έλληνες συνδιαμορφωτές των γεγονότων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.