Αποκάλυψη Γρηγοριάδη: Ο Γεραπετρίτης εκθέτει τον Χρυσοχοΐδη για τις απειλές κατά Βαρουφάκη

Αποκάλυψη Γρηγοριάδη: Ο Γεραπετρίτης εκθέτει τον Χρυσοχοΐδη για τις απειλές κατά Βαρουφάκη

Την έξαρση αυταρχισμού του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που απειλούσε με συλλήψεις τον γραμματέα και τους βουλευτές Αττικής του ΜΕΡΑ25 απάλειψε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την παράδοση του κοινού ανακοινωθέντος από την τριμελή αντιπροσωπεία των κομμάτων της Αριστεράς στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Κλέων Γρηγοριάδης.

«Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο» διαπίστωσε ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 με αφορμή το τηλεφώνημα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια του οποίου ο υπουργός προανήγγειλε τη σύλληψη όσων βουλευτών μετάσχουν σε πορεία για να τιμήσουν τη μνήμη της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Σας κοιτάζω στα μάτια όλους. Δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς και σας λέω ότι δεν είναι θέμα μιας παράταξης, αλλά του πολιτικού μας συστήματος» υπογράμμισε και επισήμανε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των βουλευτών, τα οποία πρέπει να είναι «σεβαστά από όλους και κάτω από όλες τις περιστάσεις».

Εν συνεχεία, έφερε στο «φως» ότι ο υπουργός Επικρατείας πήρε τις απαιτούμενες αποστάσεις από τον θεσμικό εκτροχιασμό του Μ. Χρυσοχοΐδη, «αδειάζοντας» επί της ουσίας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Ευτυχώς, την τιμή της κυβέρνησης ανέλαβε να αποκαταστήσει χθες ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος είναι και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου» είπε ο κ. Γρηγοριάδης και πρόσθεσε: «Μας διαβεβαίωσε ότι κάποιο λάθος έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ότι θα πρέπει να του ξέφυγε».

Υποστήριξε δε ότι ο υπουργός Επικρατείας εγγυήθηκε προσωπικά ενώπιον της αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 ότι όλοι οι βουλευτές -ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- μπορούν ανά πάσα στιγμή να κινούνται στην επικράτεια και να κάνουν ό,τι αυτοί θεωρούν καθήκον τους.

«Βεβαίως, ο κ. Χρυσοχοΐδης συνέχισε και την επόμενη μέρα και αυτό είναι το ανησυχητικό για τη Δημοκρατία μας. Είπε το εξής πρωτοφανές: αν ο κ. Βαρουφάκης ή άλλοι βουλευτές διανοηθούν να περπατήσουν στην ιστορική διαδρομή (της πορείας για το Πολυτεχνείο), θα είναι επίορκοι. Θα καταπατήσουν τον βουλευτικό τους όρκο» σημείωσε ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 και κατέληξε λέγοντας: «Αν αυτή δεν είναι κραυγαλέα αντιστροφή της πραγματικότητας σύμφωνα με τον Γάλλο φιλόσοφο Μποντριγιάρ, τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter