Αποκάλυψη: Η τράπεζα Πειραιώς χαρίζει 138 εκατομμύρια στον κακοπληρωτή Πηλαδάκη

Αποκάλυψη: Η τράπεζα Πειραιώς χαρίζει 138 εκατομμύρια στον κακοπληρωτή Πηλαδάκη

Ένα προκλητικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστές έναν στρατηγικό κακοπληρωτή που δεν είναι άλλος από τον γνωστό επιχειρηματία του τζόγου Κώστα Πηλαδάκη, και την τράπεζα Πειραιώς η οποία συμφώνησε να του διαγράψει οφειλές 138 εκατ. ευρώ, «κουρεύοντας» του δάνεια, σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% αποκαλύπτει το Documento που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

Την ώρα που χιλιάδες οφειλέτες απειλούνται ακόμη και με πλειστηριασμούς, βλέποντας συχνά ακόμη και την πρώτη κατοικία τους να βγαίνει στο σφυρί για πολύ λιγότερα χρέη, ο ιδιοκτήτης τριών καζίνο στην Ελλάδα, Κώστας Πηλαδάκης απολαμβάνει ρυθμίσεων που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Περισσότερο γνωστός για το life style του, τις βραδινές εξόδους του στις μεγάλες αθηναϊκές πίστες και τις φιλίες του με δημοφιλείς καλλιτέχνες, ο Πηλαδάκης ή για να ακριβολογούμε, κάποιες από τις εταιρίες του, είχε δανειστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την πρώην Λαϊκή Τράπεζα, την εποχή της αμαρτωλής διοίκησης Βγενόπουλου, χωρίς μάλιστα να παρέχει τις αναγκαίες εξασφαλίσεις.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά, το χρέος έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, μέχρι ώρας ωστόσο δεν έχει καταβληθεί στην τράπεζα Πειραιώς η οποία εξαγόρασε τη Λαϊκή όταν εκείνη χρεοκόπησε, ούτε ένα ευρώ. Η διαχρονική όπως φαίνεται αφερεγγυότητα του επιχειρηματία, δεν φαίνεται πάντως να εμπόδισε την τράπεζα ώστε να συμφωνήσει σε σκανδαλώδη ρύθμιση της οφειλής του.

Το δε «κούρεμα» του δανείου σε ποσοστό άνω του 90%, είναι μονάχα μια από τις πτυχές της σκανδαλωδώς ευνοϊκής ρύθμισης, αφού η τράπεζα Πειραιώς έχει συμφωνήσει με τον Πηλαδάκη να της αποπληρώσει το δάνειο σε διάστημα μεγαλύτερο των 20 χρόνων και με πολυετή περίοδο χάριτος.

Ο επιχειρηματίας, οφείλει επιπλέον αρκετά εκατομμύρια στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία επίσης προσπαθεί να ρυθμίσει. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι όπως αποκαλύπτει το Documento που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή, προτείνει τη μείωση των οφειλών του κατά 50%, διεκδικώντας η αποπληρωμή να γίνει σε διάστημα 20 χρόνων.

Διαβάστε στο Documento που κυκλοφορεί αύριο όλα τα αποκαλυπτικά στοιχεία της δυσώδους υπόθεσης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter