Αποκάλυψη – Καραμανλής προς Μπους: Ναι στο όνομα «Μακεδονία», στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το ΗΟΤDOC, το Docville και το βιβλίο για τον Γιάννη Ρίτσο

Αποκάλυψη – Καραμανλής προς Μπους: Ναι στο όνομα «Μακεδονία», στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το ΗΟΤDOC, το Docville και το βιβλίο για τον Γιάννη Ρίτσο

Αποκάλυψη. Καραμανλής προς Μπους: Ναι στο όνομα «Μακεδονία». Η απόρρητη επιστολή του τότε Έλληνα πρωθυπουργού προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ με την οποία δεχόταν την εκχώρηση ονόματος και γλώσσας.

-Σταμάτης Πουλής. Στο σκαμνί για συμμορία ο άριστος της… φακής και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

-Νέα Δημοκρατία. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει την ΕΥΠ εντός του Μαξίμου.

-ΚΙΝΑΛ, Διχάζουν οι παλινωδίες της Φώφης Γεννηματά για την ψήφο ανοχής.

-2019 VS 2015. Από τα άδεια ταμεία στο μαξιλάρι ασφαλείας. Η εποχή που η κυβέρνηση έξυνε τον πάτο του βαρελιού για να βρει κέρματα και να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ανήκει στο παρελθόν.

-Λευτέρης Κρέτσος: «Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει πολλούς χορηγούς». Συνέντευξη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

-Ράνια Σβίγκου: «Στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά». Άρθρο της υποψηφίας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθηνών.

-Τα ραδιενεργά σκυλιά του Τσερνόμπιλ. Μια συγκλονιστική συνέντευξη με τον συνιδρυτή της ΜΚΟ Clear Futures Fund, Λούκας Χίξον, που φροντίζει τα άρρωστα ζώα.

-Κατοικία. Εκτόξευση στα ενοίκια από 20% μέχρι και 50% στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας.

Το ΗΟΤDOC

Whis tleblowers – Μάρτυρες στο όνομα του κοινού καλού, στο HOT DOC που κυκλοφορεί

Από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο έως τον Τζούλιαν Ασάνζ, την Τσέλσι Μάνινγκ και τον Εντουαρντ Σνόουντεν, οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος αποκάλυψαν στους πολίτες τα ψέματα, τις παρανομίες, τις ανήθικες πράξεις αλλά και την καλά κρυμμένη χλιδή σε εξωτικούς προορισμούς από την πολιτική και οικονομική ελίτ με κόστος πολλές φορές δυσβάστακτο για τους ίδιους.

Ο επικοινωνιακός ανταρτοπόλεμος με τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, Panama Papers, LuxLeaks, τον Μεγάλο Αδερφό της NSA, τις λίστες UBS κ.ά. μας έκανε σοφότερους για τα παιχνίδια εξουσίας, μας προετοίμασε για την ενορχηστρωμένη λυσσώδη αντίδραση των ισχυρών, ενώ μας κλείνει το μάτι για να κινητοποιηθούμε μπροστά στη μεγάλη οργουελική δυστοπία που χτίζεται με λιθαράκια λάσπης.

To Docville

Λάμψη και γοητεία- Τα καλοκαιρινά ντεφιλέ των 50s στο Docville που κυκλοφορεί

Ενας Αιγυπτιώτης σχεδιαστής μόδας o οποίος κατέκτησε τον κόσμο της haute couture στην Ελλάδα, είναι ο Γιάννης Βούρος ο οποίος γυρίζει το ρολόι του χρόνου πίσω στη δεκαετία του ’50 και αναφέρει στον Σπύρο Οικόπουλο τους λόγους που το σικ είναι κλασικό καθώς και τα μυστικά της υψηλής ραπτικής.

Η ηθοποιός Νένα Μεντή μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη με αφορμή την παράσταση «Ξένες Πόρτες» που βασίζεται σε ένα αδημοσίευτο κείμενο του Μάνου Ελευθερίου και παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και επισημαίνει: «Θέλω να καταλάβω απολύτως τον απαξιωμένο άνθρωπο».

-Ο Ησίοδος πηγαίνει Μικρή Επίδαυρο και η σκηνοθέτιδα της «Θεογονίας» Σοφία Πάσχου γράφει στο Documento όχι μόνο για τα μυστικά της παράστασης αλλά και για τις απαρχές του κόσμου και πώς αυτές συνδέονται με ένα σύγχρονο γλέντι.

-Stranger Things: Τρίτη και φαρμακερή! Ο νέος κύκλος της πιο δημοφιλούς σειράς του Netflix ετοιμάζεται να κάνει ποδαρικό στις 4 Ιουλίου, την εθνική εορτή των Αμερικανών και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης σταχυολογεί τις ειδήσεις του πιο καυτού σίριαλ του φετινού καλοκαιριού.

-Η θεωρητικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Citronne στον Πόρο και στην Αθήνα Tατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη κάνει μια εκ βαθέων συζήτηση με την Αφροδίτη Ερμίδη γύρω από την τέχνη, τους καλλιτέχνες, τους συλλέκτες και το ρόλο των γκαλερί.

-Μια ακροβασία ανάμεσα σε κανονική παράσταση, θέατρο-ντοκουμέντο και ηχητικό περίπατο είναι το ιδιαίτερο project «New Kids on the Block» του Παντελή Φλατσούση, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο δημιουργός της πρωτοποριακής παράστασης αναφέρει στον Σπύρο Οικόπουλο τα χαρακτηριστικά της.

-Αρχαίοι ήχοι στο πολυφωνικό τοπίο της Ηπείρου. Ενας νέος θεσμός με κέντρο τη Δωδώνη καθιστά τα Γιάννενα ως ένα από κέντρα της θεατρικής παιδείας της χώρας. Η Μαρίνα Αγγελάκη έχει όλες τις λεπτομέρειες.

-Το 3ο Θερινό Βιβλιοστάσιο, ένας τόπος συνάντησης 28 μικρών εκδοτικών εγχειρημάτων με παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις, διοργανώνεται στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

-Στη στήλη New entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη η Βιολέτα Ικαρη μιλάει για τα τραγούδια που την εκφράζουν καθώς «συγγενεύουν το λαϊκό με το παραδοσιακό και το ροκ».

Ένα μοναδικό βιβλίο για τον Γιάννη Ρίτσο με το Documento (Video)

Ωδή στον Γιάννη Ρίτσο. Τον οικουμενικό άνθρωπο, τον ποιητή της ρωμιοσύνης.

Ένα βιβλίο για τον μεγάλο μας ποιητή και αγωνιστή. Τα χρόνια της εξορίας και τα χρόνια της ανεξάντλητης έμπνευσης.

Εκατόν δέκα χρόνια από τη γέννησή του, υποκλινόμαστε στη μεγάλη προσωπικότητα.

Την Κυριακή με το Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter