Αποκάλυψη Λάππα: Ο πρόεδρος της Προανακριτικής διαφωνούσε με την εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου – Διαψεύδει ο Μπούγας

Αποκάλυψη Λάππα: Ο πρόεδρος της Προανακριτικής διαφωνούσε με την εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου – Διαψεύδει ο Μπούγας

Στην αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Γιάννης Μπούγας, αλλά και η βουλευτής της ΝΔ, Ζωή Ράπτη, διαφωνούσαν με την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου από τις εργασίες της Επιτροπής προχώρησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας. Για διαστρέβλωση κατηγόρησε τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γ. Μπούγας.

«Γ. Μπούγας και Ζ. Ράπτη ήταν υπέρ του να μην εξαιρεθούν» είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο Σπ. Λάππας, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα -και του documentonews.gr- για τη στάση που είχε τηρήσει ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, αφηγήθηκε ότι ο Γ. Μπούγας είχε υποστηρίξει πως ένας βουλευτής μπορεί να εξαιρεθεί αφού προηγουμένως έχει καταστεί μάρτυρας για τη διερευνώμενη υπόθεση. «Ήταν όμως καλύτερη η επίθεση του ¨σέντερ – φορ¨ της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη» σχολίασε δηκτικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την επιμονή του Θ. Πλεύρη ως προς την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου, προσθέτοντας δηκτικά ότι ο Γ. Μπούγας δεν έπαιξε καλή… άμυνα.

«Την άλλη μέρα, (ο Γ. Μπούγας) συντάχθηκε πλήρως με την πρόταση Πλεύρη» ανέφερε, προσάπτοντας στον πρόεδρο της Προανακριτικής την αφαίρεση του δικαιώματος που έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιλογή των εκπροσώπων του κόμματος σε μία Επιτροπή με τέτοιο ειδικό βάρος.

Ο Γ. Μπούγας πήρε το λόγο επί προσωπικού, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ως προς το νομικό επιχείρημα, αντέτεινε ότι διάβασε το περιεχόμενο του εγχειριδίου Ποινικής Δικονομίας που είχε στη μαζί του, προκαλώντας το ερώτημα πώς γίνεται να επικαλέστηκε το συγκεκριμένο άρθρο αφού την επομένη άλλαξε άρδην τη στάση του. Παραδέχτηκε δε ότι πράγματι με δική του παρέμβαση αναβλήθηκε η συζήτηση της εξαίρεσης Πολάκη – Τζανακόπουλου για την επόμενη συνεδρίαση, υπερασπίζοντας παράλληλα τη συναίνεσή του στην επιχειρηματολογία του Θ. Πλεύρη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter