Αποκάλυψη: Ο Φρουζής ζητούσε από τη γραμματέα του να κρατήσει το στόμα της κλειστό!

Αποκάλυψη: Ο Φρουζής ζητούσε από τη γραμματέα του να κρατήσει το στόμα της κλειστό!

«Εάν έχεις και σήμερα ο μη γένοιτο κουβέντα και προσπαθήσουν να βάλουν να πεις πράγματα που θα σου γυρίσουν μπούμερανγκ, δεν ξέρεις τίποτα…».

Τη στιγμή που ΝΔ και ΚΙΝΑΛ πασχίζουν να καταστήσουν στα μάτια της κοινής γνώμης φερέγγυο μάρτυρα τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis (σ.σ. μέχρι και ο Γ. Τράγκας προχώρησε από την εκπομπή του σε σχετικές αναφορές και προειδοποιήσεις), η πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή αποκαλύπτει σημεία και τέρατα κατά την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή.

Η Μ. Μαραγγελή, η οποία αρνήθηκε ενώπιον της Επιτροπής να επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα που την παρουσιάζουν ως μία εκ των προστατευόμενων μαρτύρων και υποστήριξε πως δεν προσφεύγει εναντίον των συγκεκριμένων Μέσων επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, είχε λάβει sms στο κινητό της τηλέφωνο από τον Κ. Φρουζή το Σεπτέμβριο του 2015, με το οποίο ο τότε προϊστάμενός της τής ζητούσε ευθέως να αποσιωπήσει την αλήθεια.

Το sms αποτελεί αντικείμενο δικογραφίας και σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr ο Κ. Φρουζής έγραψε (greeklish) προς την γραμματέα του την περίοδο που άρχιζε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι του σκανδάλου ακόμα και στο εσωτερικό της φαρμακοβιομηχανίας:

«Εάν έχεις και σήμερα ο μη γένοιτο κουβέντα και προσπαθήσουν να βάλουν να πεις πράγματα που θα σου γυρίσουν μπούμερανγκ, δεν ξέρεις τίποτα… Αρνήσου ότι ξέρεις οτιδήποτε όπως και είναι έτσι. Έχω απαντήσεις για τα πάντα εάν ποτέ ερωτηθώ. Προσπαθούν κακόβουλα να σε βάλουν να πεις μαλακίες. Χθες δεν μπορούσα να σου μιλήσω από εκεί που ήμουνα. Μιλάμε και σου εξηγώ περισσότερα».

«Χρησιμοποιούσε ως όχημα το ΣΦΕΕ για τη Novartis»

Η Μ. Μαραγγελή «καίει» με την κατάθεσή της τον Mr Novartis, υποστηρίζοντας στην Προανακριτική Επιτροπή ότι ο Κ. Φρουζής χρησιμοποίησε ως όχημα το θεσμικό του ρόλο στην προεδρία του ΣΦΕΕ προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις της φαρμακευτικής. Επισήμανε δε ότι εκλέχθηκε παράτυπα πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχανιών Επιχειρήσεων Ελλάδος, αφού το καταστατικό του Συνδέσμου ορίζει ότι για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος πρέπει να κατέχει θέση προέδρου στη φαρμακευτική που απασχολείται ενώ ο Κ. Φρουζής ήταν αντιπρόεδρος.

Κατέθεσε ακόμα ότι το Σεπτέμβριο του 2015 ο Κ. Φρουζής εκδιώχθηκε από τη Novartis λόγω «ατασθαλιών» και πως ο Mr Novartis χρησιμοποίησε τον γιο του, ο οποίος την απειλούσε προκειμένου να η ίδια να μην αποκαλύψει τα πεπραγμένα του. Η αποστροφή της αυτή σχετίζεται και με τη δικαστική διαμάχη που υπάρχει μεταξύ της ίδιας και του πρώην προϊσταμένου της, ο οποίος την κατηγορεί για υπεξαίρεση τραπεζικού λογαριασμού.

Επίσης, η πρώην γραμματέας του Κ. Φρουζή ανέφερε ότι είχε διεξαχθεί εσωτερικός έλεγχος από τη Novartis για τα πολυτελή αυτοκίνητα που άλλαζε με μεγάλη συχνότητα ο προϊστάμενός της. Μάλιστα, κατά τα λεγόμενά της, ο Κ. Φρουζής της ζήτησε να πάρει ένα πολυτελές αυτοκίνητο σπίτι της για να το κρύψει, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Φόρα παρτίδα τα ραντεβού του Φρουζή με Λοβέρδο – Σαμαρά

Εν αντιθέσει με όσα ισχυρίστηκαν οι Αντ. Σαμαράς, Αν. Λοβέρδος αλλά και ο ίδιος ο Φρουζής κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική, η Μ. Μαραγγελή αποκάλυψε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του πρωταγωνιστή του σκανδάλου τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και με τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι μία φορά -και αυτή φευγαλέα- είχε συναντήσει τον Κ. Φρουζή στο προαύλιο του υπουργείου.

Επιπρόσθετα, η μάρτυρας παρέθεσε πως ο Κ. Φρουζής είχε φιλικές σχέσεις με διάφορα πολιτικά πρόσωπα. Είπε συγκεκριμένα πως τον Στουρνάρα ο Mr Novartis τον αποκαλούσε με το μικρό του, ενώ για τον Αντ. Σαμαρά ο Κ. Φρουζής της είχε ζητήσει να δακτυλογραφήσει μία ιδιωτικού τύπου επιστολή! «Συναντούσε τον Δ. Πτωχό (σ.σ. συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά) στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα της Novartis» φέρεται να κατέθεσε και συμπλήρωσε πως οι συναντήσεις για την υποστήριξη των συμφερόντων της εταιρίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter