Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στη δίκη Βαξεβάνη

Αποκάλυψη Πολάκη για τα όργια στο χώρο της Υγείας

Καταθέτοντας στη δίκη Βαξεβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης είπε στο δικαστήριο:

«Υπάρχει εταιρεία που έχει κόψει μόνο στο ΚΕΕΛΠΝΟ 2,5 εκατομμύρια ευρώ τιμολόγια... για εκτυπώσεις. Έχει κόψει κι αλλού εκατομμύρια. Ψάχναμε, ψάχναμε και βρήκαμε μια ... γιαγιά σε ένα δωματιάκι με δύο φωτοτυπικά. Όλο αυτό είναι μαύρο χρήμα. Ψάχνουμε τώρα να βρούμε την άκρη...».

Συνεχίζοντας την κατάθεση του για το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ και τη σύμβαση με την εταιρεία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη κας Νικολοπούλου - Στουρνάρα, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Βρωμερό και τρισάθλιο το περιβάλλον στο ΚΕΕΛΠΝΟ... Αυτό, ( σσ το αντικείμενο της δίκης) είναι μόνο ένα επεισόδιο αυτού του φαγώματος, και κάποιοι έχουν γεμίσει λεφτά.... όλοι στο κόλπο ήταν...»

Πολιτική αγωγή: Δεν ήταν πρόεδρος τότε η Κρεμαστινού, όπως είπατε ...

Μαντζουράνης: Ήταν όταν υλοποιήθηκε και το παρέλαβε... Προκύπτει από έγγραφο πότε έγινε πρόεδρος η Κρεμαστινού.

Πολάκης: Η προκήρυξη έγινε το 2009, φτάσαμε στο 2010 για να γίνει η κατακύρωση... 640 χιλιαρικάκια πήρανε, η κάθε μια εταιρεία (σσ ήταν κοινοπραξία) για αέρα κοπανιστό... Εκείνη την περίοδο τελείωνε το πολύ μεγάλο φαγοπότι, μετά συνέχισε απλά το ...φαγοπότι. Ο Παπαδημητρίου ήταν ο διαχρονικός διοργανωτής της διακίνησης του μαύρου χρήματος, έσπαγε λεφτά, τα μοίραζε και τα έδινε... εμείς τον διώξαμε πέρυσι. Δεν τον έδιωχνε η Διοίκηση του Ιδρύματος, γι αυτό διώξαμε κι αυτόν και την Διοίκηση.

Για τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας, και τις τυχόν ευθύνες τους, ο κος Πολάκης είπε χαρακτηριστικά :

«Βλέπανε εκατομμύρια να περνάνε, γι αυτό κάνουμε κι εξεταστική...»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.