Αποκάλυψη τώρα

Αποκάλυψη τώρα

Τα αποτελέσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα η ανεπάρκεια των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπισή της άρχισαν να εμφανίζονται και στα στατιστικά στοιχεία και είναι δραματικότερα και των πλέον απαισιόδοξων.

Η ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου, δηλαδή σε ενάμιση μήνα καραντίνα, χάθηκαν 9 δισ. ευρώ σε σχέση με τον τζίρο όλων των κλάδων του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Η ζημιά για τη λαβωμένη ελληνική οικονομία είναι τεράστια καθώς έχασε το 25% του τζίρου της. Κάτι βέβαια που είχε άμεσες επιπτώσεις και στην απασχόληση, όπου αριθμητικά οι οικονομικά μη ενεργοί πολίτες πλησιάζουν απειλητικά τους ενεργούς, των σε αναστολή εργασίας συμπεριλαμβανομένων. Καταλαβαίνει κανείς τι έχει να ακολουθήσει από το φθινόπωρο, όταν λήξουν τα προστατευτικά μέτρα και οι επιχειρήσεις θα είναι ελεύθερες να απολύουν.

Και ενώ τα πρώτα στοιχεία είναι δραματικά, η εκτίμηση για την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, αναβαθμίζει την κρίση που έχουμε μπροστά μας σε επίπεδο Αποκάλυψης.

Ενα μόνο νούμερο αρκεί για να καταλάβει κανείς το μέλλον. Ενώ το 2019 έφτασαν στην Ελλάδα 34,4 εκατ. τουρίστες, φέτος στην καλύτερη περίπτωση θα έρθουν 14,5 εκατ., ενώ ακόμη και το 2024 θα βρισκόμαστε στα 24,8 εκατ. επισκέπτες.

Οσο για τη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην καλύτερη περίπτωση θα τη δούμε του χρόνου την άνοιξη με τη μορφή ενός νέου γερμανικής εμπνεύσεως μνημονίου, που από τώρα το εκθειάζουν τα συνήθη ύποπτα παπαγαλάκια της κυβέρνησης τύπου Πρετεντέρη. Ολα όσα διαδίδει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τους ιθαγενείς Ελληνες διαμέσου των ακριβοπληρωμένων φιλικών της ΜΜΕ είναι ένα συνονθύλευμα fake news. Γιατί το σίγουρο είναι ότι ο χειμώνας 2020-21 θα προσομοιάζει με Αποκάλυψη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter