Αποκάλυψη τώρα

Αποκάλυψη τώρα

Είναι πλέον τόσο φανερό ότι η οικονομική κρίση που θα επιπέσει πάνω στην ελληνική κοινωνία το φθινόπωρο θα είναι η μεγαλύτερη από τον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο, όπως παραδέχτηκε και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του πριν την χθεσινή έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με μια κυνική παραδοχή στη Βουλή έδωσε το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς ύφεσης που είναι συνάρτηση της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας που ήδη από το τέλος του προηγούμενου χρόνου είχε στείλει το ΑΕΠ σε αρνητικά επίπεδα και των ελάχιστων μέτρων που έλαβε το οικονομικό επιτελείο για να εξουδετερώσει της επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε χωρίς ίχνος ντροπής ότι «προφανώς ένα κομμάτι της κοινωνίας θα φτωχύνει» λόγω της ύφεσης που θα πλήξει τη χώρα.

Στο μεταξύ διάφορες μελέτες που με πάθος αναλύουν τα καλοταϊσμένα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ΜΜΕ και αναφέρονται στις αιτίες αποβιομηχάνισης της χώρας τα προηγούμενα χρόνια προτάσσουν την αύξηση των μισθών που έφερε όπως αναφέρουν μείωση παραγωγής, τις παρεμβάσεις του κράτους στην αγορά εργασίας και στην ακριβή ηλεκτρική ενέργεια λόγω χρήσης του λιγνίτη στα εργοστάσια παραγωγής.

Τυχαία βέβαια όλα αυτά περιέχονται στις προτάσεις της περίφημης νεοφιλελεύθερης Επιτροπής Πισσαρίδη που θα προτείνει τους τρόπους με τους οποίους θα επενδυθούν τα 32 δις. ευρώ που προσδοκά να λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ταμείο Ανασυγκρότησης της ΕΕ.

Τα κυβερνητικά στελέχη και φίλοι αναλυτές έχουν βγει σε κανάλια και καφενεία προλειαίνοντας το έδαφος για τις «μεταρρυθμίσεις» που ετοιμάζουν οι «άριστοι» του Κυριάκου, που μαζί με την τεράστια ύφεση που πολλοί εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει το 15%, την αλματώδη αύξηση της ανεργίας και τη λήξη της προστασίας της πρώτης κατοικίας από την 1η Σεπτεμβρίου θα καταστήσουν την Ελλάδα «τοπίο Αποκάλυψης».

Και βέβαια όλη τη νέα μνημονιακή τραγωδία που ετοιμάζεται να ζήσει η Ελλάδα θα την αποδώσουν στον κορονοϊό, ξεχνώντας ότι υπήρξε ανάπτυξη στο α’ εξάμηνο του 2019 που γύρισε σε ύφεση στο τέλος της χρονιάς μετά από έξη μήνες διακυβέρνησης της χώρας από το κόμματους, ξεχνώντας τα 37 δις. μαξιλάρι που είχε αφήσει η κυβέρνηση Τσίπρα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εμπροσθοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας και τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων χωρίς να επιβαρυνθεί το δημόσιο χρέος ούτε κατά ένα ευρώ, ξεχνώντας τις χιλιάδες των μετακλητών που διορίζουν καθημερινά, ξεχνώντας τέλος θα εκατομμύρια ευρώ σε ημετέρους επιχειρηματίες.

Ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης ζουν σήμερα, θα αρχίσει να ζει η κοινωνία τους επόμενους μήνες. Και η καταστροφή αυτή θα έχει δύο ονόματα: Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία.

Ας το θυμηθεί αυτό όταν έλθει η ώρα ο ελληνικός λαός!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter