Αποκάλυψη Ανδρουλάκη για προσέγγιση από Μητσοτάκη με στόχο την αντικατάσταση Μενουδάκου (Videos)

Αποκάλυψη Ανδρουλάκη για προσέγγιση από Μητσοτάκη με στόχο την αντικατάσταση Μενουδάκου (Videos)

Αποκάλυψη – βόμβα από τον Νίκο Ανδρουλάκη αναφορικά με πτυχή που αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις απόπειρες μεθοδεύσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ERTNews και την εκπομπή «Επίλογος» ότι ο πρωθυπουργός τον είχε προσεγγίσει στο Προεδρικό Μέγαρο, θίγοντας την ανάγκη αλλαγών στη σύνθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2022, λίγες ημέρες προτού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχωρήσει σε καταγγελίες περί στόχευσής του από το Predator.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Ανδρουλάκης: Διαψεύδει Μητσοτάκη αλλά τηρεί ίσες αποστάσεις για την τραγωδία στα Τέμπη

«Έρχεται ο Πρωθυπουργός και μου λέει: “Γιατί δεν στηρίζετε την αλλαγή στην ανεξάρτητη αρχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα; Αφού χρειάζονται 3/5, πρέπει να βοηθήσετε και εσείς να υπάρξει αυτή η αλλαγή”. Του απάντησα: “Βιάζεστε πάρα πολύ. Αν βιάζεστε τόσο, συνεννοηθείτε με τον κ. Βελόπουλο ή τον κ. Τσίπρα». Το είπα αυτό γιατί γνώριζα πολύ καλά το σκάνδαλο του Predator και μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αλλάξει τον κ. Μενουδάκο λέγοντας συγχρόνως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα συγχωνεύσει και τις αρχές»ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που ερμηνεύεται ως απόπειρα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί μεθοδεύσεων για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, μέσω της «εκπαραθύρωσης» προσώπων που θα διαδραμάτιζαν καίριο ρόλο στην μετέπειτα έρευνα.

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε επισημάνει ότι η πρώτη φορά που συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν στους διαδρόμους της Βουλής, αμέσως μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός του είπε, παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων πως πρέπει «να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή». Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε ότι θα οργάνωνε συνάντηση γνωριμίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, κάτι που δεν συνέβη λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε αδιέξοδο»

Όσον αφορά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε με νέες αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε αδιέξοδο και αγωνιά «γιατί γνωρίζει ότι πια οι πιθανότητες να μην είναι Πρωθυπουργός είναι πολλές. Και αυτό θα είναι πολύ θετικό για τη χώρα, βλέποντας τα πεπραγμένα του κ. Μητσοτάκη». Παρόμοια ήταν η αναφορά του και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Το μετεκλογικό τοπίο και ο πρωθυπουργός

Κατά τον Νίκο Ανδρουλάκη, η στάση του κόμματος περί συνεργασιών θα κριθεί ξεκάθαρα από το ποσοστό που θα λάβει στις εκλογές. Με ισχυρό διψήφιο ποσοστό, το ΠΑΣΟΚ «θα μπει σε συζητήσεις για τα πρόσωπα του πρωθυπουργού και των βασικών υπουργών. Αν όχι θα μείνει στην αντιπολίτευση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε ότι ο προτεινόμενος πρωθυπουργός από το ΚΙΝΑΛ, «δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων – γιατί δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία – να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας».

«Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία-κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων» και «αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ο ελληνικός λαός δεν θα μας έχει δώσει την εντολή την οποία ζητώ για να πάμε σε αυτό το στάδιο. Ο λαός αποφασίζει. Δεν μπορεί να σου λέει ο λαός ότι δεν σε θέλει στην κυβέρνηση και εσύ να προσπαθείς να μπεις με το στανιό», επεσήμανε.

Η συνέντευξη Ανδρουλάκη στην ERT News

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter