Αποκάλυψη: Αρχειοθετούν τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του Μητσοτάκη εν μέσω πολύκροτων αποκαλύψεων για νέα αδικήματα

Αποκάλυψη: Αρχειοθετούν τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του Μητσοτάκη εν μέσω πολύκροτων αποκαλύψεων για νέα αδικήματα

Τη στιγμή που οι αλυσιδωτές αποκαλύψεις του Documento για τις παρανομίες του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει σάλο, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναμένεται να επικυρώσει σήμερα, Τετάρτη, την προκλητική αρχειοθέτηση των πλημμελών δηλώσεων πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους για τα φορολογικά έτη 2015 έως 2018.

Μόνο αθώα δεν ήταν η πρόθεση αναβολής και ο επαναπρογραμματισμός της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης με πρόσχημα το έλλειμμα κατάλληλης αίθουσας. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η έγκριση της αρχειοθέτησης τριών λιστών με αιρετούς που κρίθηκαν ελεγχόμενοι και -ω του θαύματος- ανάμεσά στα ονόματα εντοπίζεται και αυτό του πρωθυπουργού.

Την εισήγηση στην Επιτροπή αναμένεται να κάνουν οι δικαστικοί κ.κ. Μόρφης και Πετουμένου με το σκεπτικό ότι «οι δηλώσεις δεν θεωρούνται ανακριβείς ή ελλιπείς σε περίπτωση μη ουσιώδους ανακρίβειας ή έλλειψης ή εφόσον, ύστερα από πρόσκληση του οργάνου ελέγχου, αποδεικνύεται η νομιμότητα της πηγής προέλευσης του οργάνου ελέγχου, αποδεικνύεται η νομιμότητα της πηγής του στοιχείου που ανακριβώς έχει δηλωθεί». Μάλιστα, οι δύο δικαστικοί συμπεραίνουν πως πρόκειται για δηλώσεις που «δεν παρουσίασαν πλημμέλεια ή παρουσίασαν επουσιώδεις πλημμέλειες κατά την υποβολή τους».

Εγείρεται, λοιπόν, το εξής απλό ερώτημα: Πότε πρόλαβαν οι ορκωτοί λογιστές και οι αρμόδιοι δικαστικοί που απαρτίζουν την Επιτροπή να ελέγξουν τις νέες αποκαλύψεις για τις ψευδείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πρωθυπουργικού ζεύγους; Τον Δεκέμβριο του 2020, η Μαρέβα Μητσοτάκη προέβαινε σε διοικητικές πράξεις στη Γαλλία για τη SCI Personal Ventures και οι ελληνικές φορολογικές Αρχές πορεύονταν με βάση τον ψευδή ισχυρισμό πως η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε μεταβιβάσει τις μετοχές της εν λόγω εταιρίας. Η παραπλάνηση των Αρχών, η διοικητική θέση που κατείχε παρανόμως και τα έγγραφα του γαλλικού εμπορικού μητρώου δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο νέου ελέγχου για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και της συζύγου του; Γιατί αυτή η βιασύνη της Επιτροπής; Μήπως συνδέεται με τα συκοφαντικά εξώδικα που έχει αποστείλει στο Documento η κ. Μητσοτάκη;

Η τακτική που επιλέγεται στην προκειμένη περίπτωση είναι να εντάξουν το όνομα του πρωθυπουργού στον κατάλογο λοιπών βουλευτών που είτε βρέθηκαν ελεγχόμενοι από λογιστικό λάθος ή πταίσμα που δεν ενέχει δόλο και πρόθεση απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων. Έτσι, μέσα στον σωρό βρίσκεται το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου εκείνος και η σύζυγός του να κραδαίνουν την επίπλαστη αθωότητά τους και να μπορούν να την επικαλεστούν όταν θα κινήσουν ένδικα μέσα κατά όσων φέρνουν στο φως τα καραμπινάτα αδικήματά τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter