Αποκάλυψη αυτή την Κυριακή στο Documento: O πρωθυπουργός των 100 σκανδάλων – Μαζί το Docville

Αποκάλυψη αυτή την Κυριακή στο Documento: O πρωθυπουργός των 100 σκανδάλων – Μαζί το Docville

O πρωθυπουργός των 100 σκανδάλων

Ενθετο 12 σελίδων – Η Μαύρη Βίβλος του Μητσοτάκη

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: «Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση θα πληρώσουν για τις υποκλοπές»

Πίεση στον Ανδρουλάκη να ξεκαθαρίσει τη στάση του

Κυριάκος Μητσοτάκης:  Κρίμα το μητσοτάκι, κρίμα

Ο Ι. Σ. Καριώτης γράφει για τον τεράστιο ψεύτη που του ξέφυγε μια αλήθεια στο ντιμπέιτ και τον έκαψε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δυο στρατηγικές – δυο διαφορετικοί κόσμοι

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ Υπουργείο Εργασίας μόνο για τους εργαζόμενους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το χρέος πνίγει τις ΗΠΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ερβτογάν VS Κιλιτσντάρογλου

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σκληρό παιχνίδι με τις κυρώσεις

ΜΠΑΣΚΕΤ/Γιώργος Σιγάλας: Ο Ολυμπιακός φοβάται μόνο τον κακό εαυτό του

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Τα θέλει όλα η ΑΕΚ

Μαζί, όπως κάθε Κυριακή το DocVille: Παράνομο μπαρ σε μνημείο στην Πλάκα  – Διεθνής κατακραυγή για τις καταστροφικές επεμβάσεις στην Ακρόπολη – Από το όραμα της Ζορμπά στο… τίποτα της Μενδώνη.

Γιατί και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Παράνομο μπαρ σε μνημείο της Πλάκας

Κατά παράβαση του αρχαιολογικού νόμου λειτούργησε wine bar σε διατηρητέο κτίριο που στεγάζει το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Θόλου, παρότι είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο, ανήκει στην πολλαπλώς προστατευόμενη περιοχή της Πλάκας και βρίσκεται εντός αρχαιολογικού χώρου, κάτω από την Ακρόπολη. Ανοίγει ο δρόμος για ενδεχόμενες μελλοντικές ασύδοτες και παράτυπες ή παράνομες χρήσεις τόσο κηρυγμένων μνημείων όσο και προστατευόμενων περιοχών όπως είναι η Πλάκα; Ρεπορτάζ της Χρυσούλας Παπαΐωάννου.

Από το όραμα της Ζορμπά στο… τίποτα της Μενδώνη. Τεράστιες καθυστερήσεις, κονδύλια ΕΣΠΑ που παραμένουν αναξιοποίητα και ένα νεοφιλελεύθερο «όραμα» για καλλιτέχνες – μάνατζερ που κοστολογείται συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ. Τέσσερα χρόνια μετά τις εκλογές, η Λίνα Μενδώνη έχει αφήσει κλειστό το ιστορικό κτίριο του Ακροπόλ. Ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Ζαργάνη.

Η Αμφίπολη σε τροχιά… εκλογών. Δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, αλλά η κυβέρνηση για λόγους επικοινωνίας θα ανοίξει το πολυπαθές μνημείο του Τύμβου Καστά για λίγους και για λίγες ημέρες. Ένα εξαιρετικής πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας μνημείο αφημένο στην τύχη του. Της Αφροδίτης Ερμίδη.

Ιστορικά μπρα ντε φερ στη σκιά του Φοίνικα. Ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης θυμίζει σημαντικές χρονιές του κορυφαίου κινηματογραφικού φεστιβάλ, όταν βραβευμένοι σκηνοθέτες αναμετρήθηκαν με τιτάνες δημιουργούς για το πολυπόθητο βραβείο.

Τα χαιλάιτς της φετινής Έκθεσης Βιβλίου. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου με πλήθος εκδηλώσεων και μεγάλη προσέλευση κοινού, αλλά με την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ απούσα. Συζητήσεις, καλεσμένοι, νέες προτάσεις, βετεράνοι της γραφής. Το βιβλίο είχε την τιμητική του στη Θεσσαλονίκη. Γράφει ο Μίλτος Τόσκας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter