Αποκάλυψη Documento: «Μπίζνες» Χειμάρα με το Δημόσιο αξίας 400.000 ευρώ-Απάντηση-επιβεβαίωση του ρεπορτάζ

Αποκάλυψη Documento: «Μπίζνες» Χειμάρα με το Δημόσιο αξίας 400.000 ευρώ-Απάντηση-επιβεβαίωση του ρεπορτάζ

Σε μια απίστευτη επιχείρηση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κατέφυγε με επιστολή του ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, στο φόντο των αποκαλύψεων του Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο και το οποίο φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία που δείχνουν την επιχείρηση του ίδιου να συνάπτει πάνω από 270 συμβάσεις και να λαμβάνει τουλάχιστον 400.000 ευρώ από μία σειρά από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημοσίου από το καλοκαίρι του 2019 όταν εξελέγη μέχρι και σήμερα, γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα για ακόμη μια φορά το κυβερνών κόμμα και τον πρόεδρό της και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, στο φόντο των αποκαλύψεων του Documento, o Θέμης Χειμάρας επιχειρεί με μια τουλάχιστον αμήχανη επιστολή απάντησή του να δικαιολογήσει εαυτόν, χωρίς ωστόσο να διαψεύδει το δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, ο «γαλάζιος» βουλευτής επικαλείται… άγνοια του ασυμβίβαστου, ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε για τα περί ασυμβίβαστου και πως έπρεπε να αλλάξει κάτι σε σχέση με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση η επίκληση της άγνοιας του νόμου δεν προστατεύει από την εφαρμογή του νόμου, αφού το σύνταγμα καθιστά σαφές πως ένας βουλευτής και δη κυβερνητικός απαγορεύεται να συμμετέχει και –πολύ περισσότερο– να είναι διαχειριστής και διευθυντής εταιρείας που παίρνει προμήθειες από δημόσιους φορείς.

«Δεν μπορείς να είσαι πολιτικό πρόσωπο και να παίρνεις αναθέσεις από φορείς που το δημόσιο έχει συμμετοχή. Ασυμβίβαστο επαγγελματικό δεν υπάρχει, προφανώς και μπορείς να δουλεύεις στην ελεύθερη αγορά, οφείλεις όμως ηθικά να βάζεις ένα όριο –αυτό είναι και το όριο της παράταξης–, να μην παίρνεις δουλειές από φορείς στους οποίους συμμετέχει το δημόσιο» ήταν τα λόγια του Γιάννη Οικονόμου στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάσχιζε να αδειάσει τον –ανεξάρτητο και υπό έκπτωση πλέον– βουλευτή Ανδρέα Πάτση και να βγάλει εκτός κάδρου ευθυνών τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Δύο μήνες μετά το Documento φέρνει στο φως την περίπτωση ενός ακόμη «γαλάζιου» βουλευτή που κινείται κάτω και από το όριο που θέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από ηθικής διάστασης και έξω από τα όρια που βάζει το ίδιο το σύνταγμα για την ιδιότητα του βουλευτή.

Ακολουθεί η επιστολή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα:

Λαμία, 30/12/2022

Θέμα: «Απάντηση στο δημοσίευμα του Documento».

Η εταιρεία μου, Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ, λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2006, ως κατάστημα παροχής υπηρεσιών φωτοτυπιών-εκτυπώσεων και πώλησης γραφικής ύλης στο κέντρο της Λαμίας.

Κατόπιν σχετικής έρευνας από την πλευρά μας, σε συνεργασία με τον Λογιστή της επιχείρησης, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών μας, σταθερά τα τελευταία 16 χρόνια, προέρχεται από ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, σε ποσοστό μεταξύ του 70-90%.

Ένα μικρό ποσοστό, προέρχεται από φορείς της αυτοδιοίκησης και δομές εκπαίδευσης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των συνεργασιών αυτών, είναι αποτέλεσμα συμμετοχής μας σε δημόσιες ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες.

Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, παραθέτω τα στοιχεία του Κύκλου Εργασιών και των Κερδών προ Φόρων της εταιρείας μου, από το 2006 έως και το 2022 (αναμένεται το 4ο 3μηνο 2022), στον παρακάτω πίνακα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από το 2019 έως σήμερα, ο τζίρος της επιχείρησής μου, ανέρχεται στο ποσό των 1.197.577,84 ευρώ.

Από αυτό το ποσό, οι πωλήσεις σε Ο.Τ.Α. και δομές εκπαίδευσης, μέσα από νόμιμες διαδικασίες, αντιστοιχούν σε 268.794,76 ευρώ.

Και επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, το πραγματικό Κέρδος προ Φόρων από το 2019 έως το 2021, είναι 31.437,00 ευρώ, ενώ αναμένεται τα αποτελέσματα του 2022 να προσθέσουν επιπλέον περίπου 10.000 ευρώ.

Για μια επιχείρηση που απασχολεί εννέα (9) εργαζόμενους.

Είναι προφανές ότι η εξέλιξη της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας, δεν ενισχύθηκε από την πολιτική μου πορεία. Βάσιμα και με στοιχεία, αποδεικνύω το ακριβώς αντίθετo.

Με τα παραπάνω στοιχεία, μπορείτε να διαπιστώσετε πως ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της επιχείρησής μου, ήταν πολύ μεγαλύτερα πριν από την εμπλοκή μου με την πολιτική.

Αγαπητοί φίλοι,

Είχα μάθει να δουλεύω από μικρό παιδί. Από τα χωράφια του χωριού μου και την εστίαση ως φοιτητής, μέχρι τις οικονομικές διευθύνσεις εταιρειών του ιδιωτικού τομέα αργότερα.

Η επιχείρησή μου, το μαγαζί μου, είναι το τρίτο μου παιδί. Δεν θα το εγκατέλειπα ποτέ, γιατί στο δικό μου μυαλό η πολιτική, έχει και πρέπει να έχει, ημερομηνία λήξης. Με πολλή δουλειά και κόπο, επέλεξα να εργαστώ ως επαγγελματίας και να δημιουργήσω την δική μου, ανεξάρτητη πορεία.

Όταν πάτησα επαγγελματικά στα πόδια μου και δημιούργησα την οικογένειά μου στη Λαμία, επέλεξα να προσφέρω στα δημόσια πράγματα.

Για να το κάνω όμως, έθετα στον εαυτό μου μια προϋπόθεση: να είμαι δυνατός.

Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς την ανάγκη οικονομικών ενισχύσεων από τρίτους, επέλεξα να προσφέρω στον τόπο μου με τις δικές μου δυνάμεις, με τη δική μου δυναμική.

Επί του προκειμένου.

Όταν εξελέγην Βουλευτής το 2019, δεν γνώριζα πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι σε σχέση με την επιχείρησή μου. Επέλεξα να συνεχίζω στο δρόμο της ορθόδοξης επιχειρηματικότητας.

Γεγονός είναι, ότι η αναγκαιότητα της ενασχόλησής μου με τα κοινά και η επι μακρόν παραμονή μου στην Αθήνα για την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων, με απομάκρυνε από την προσωπική εποπτεία της επιχείρησής μου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επιχείρησή μου να εξακολουθεί να συνεργάζεται με τους Ο.Τ.Α..

Δηλώνω δε, ότι θα προβώ άμεσα σε ενέργειες για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου.

Κ.Μ.

Διαβάστε επίσης:

Εκτάκτως το Σάββατο στο Documento: Βουλευτής της ΝΔ έπαιρνε παράνομα δουλειές από το Δημόσιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter