Αποκάλυψη Libération: Πρόταση Μακρόν σε Λεπέν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Αποκάλυψη Libération: Πρόταση Μακρόν σε Λεπέν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ο γάλλος πρόεδρος αναζήτησε τα σημεία συμφωνίας με τη Μαρίν Λεπέν για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αποκαλύπτει η εφημερίδα Libération. Στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του Εμανουέλ Μακρόν με τους επικεφαλής των κομμάτων, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δέχθηκε την Τρίτη στο παλάτι των Ηλυσίων την επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν.

Η ακροδεξιά πολιτικός διαβεβαιώνει την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μακρόν συζήτησε μαζί της το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πληροφορία που δεν έκανε αμέσως γνωστή μετά την συνάντηση. Η Λεπέν εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν δικαιολογεί την επιλογή αυτή.

Επίσης, προσκεκλημένος στα Ηλύσια την Τρίτη, ο εθνικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, Φαμπιάν Ρουσέλ, είχε επισημάνει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν οραματίζεται τη συγκρότηση μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» προκειμένου να βρει «τους τρόπους για να βγούμε από το πολιτικό αδιέξοδο στην Εθνοσυνέλευση», όπου οι μακρονιστές δεν κατάφεραν την Κυριακή να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία. Οι επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος και του κόμματος των Ρεπουμπλικανών, Ολιβιέ Φορ και Κριστιάν Ζακόμπ αντίστοιχα, ανέφεραν ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στη συνάντησή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter