Αποκάλυψη Μαρκόπουλου: «Πίεσα τον Καλογρίτσα γιατί γνώριζα…» (Video)

Αποκάλυψη Μαρκόπουλου: «Πίεσα τον Καλογρίτσα γιατί γνώριζα…» (Video)

Σε μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο έτερος κοινοβουλευτικός… μπάτλερ του πρωθυπουργικού ζεύγους, Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την έκρηξή του ενάντια στον Χρήστο Καλογρίτσα ομολόγησε ότι γνωρίζει τα στοιχεία που δεν κατέθεσε ο εργολάβος.

«Θα κλείσω και ήθελα να πω κάτι για τον Καλογρίτσα, δεν έχει ακουστεί» είπε εισαγωγικά και πρόσθεσε: «Ο Καλογρίτσας επέλεξε να πει λίγα, κράτησε μέσα του τα πολλά. Αποδείχτηκε σάρκα από τη σάρκα σας. Τον βρίζατε, αλλά είστε ίδιοι. Και σε πολύ μεγάλο βαθμό, κάποιοι σχολίασαν το γεγονός ότι εξεμάνη και ότι τον πίεσα να πει περισσότερα. Ξέρετε γιατί τον πίεσα να πει περισσότερα; Γιατί γνώριζα…».

Ευλόγως εγείρονται τα εξής ερωτήματα: Πόθεν ο βουλευτής της ΝΔ γνώριζε τα στοιχεία που φέρεται να μην κατέθεσε στην Επιτροπή ο βασικός μάρτυρας και άλλοτε αφερέγγυος για τη ΝΔ εργολάβος με τα βοσκοτόπια; Υπήρχαν υπόγειες συνεννοήσεις πριν ή και μετά τη συγκρότηση της Προανακριτικής; Γιατί ο κ. Μαρκόπουλος δεν κατέθεσε στην Επιτροπή όσα γνωρίζει;

Εν συνεχεία, προσπάθησε να λειάνει τις γωνίες της αποκάλυψής του. «Έβλεπα ότι (ο Καλογρίτσας) μιλούσε επιλεκτικά και με το γεγονός ότι με τον εμβολιασμό του κέρδισε 14 μέρες, φαίνεται ότι άλλαξαν πολλά. Δεν ξέρουμε τι επικοινωνίες έγιναν. Προφανώς, δεν έγιναν από εμάς. Εμείς, θέλαμε τα πάντα στο φως. Σε αυτές τις ημέρες πριν το Πάσχα που επικαλέστηκε εμβολιασμό και ασθένεια παίχτηκαν πολλά. Γιατί κακά τα ψέματα, το αριστερό αίμα νερό δεν γίνεται» ισχυρίστηκε, αλλά η ΝΔ το επίμαχο διάστημα δεν ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας κατάθεσης του Χρ. Καλογρίτσα στην Προανακριτική, ο Δ. Μαρκόπουλος από κοινού με τον «διπλοθεσίτη» Λάζαρο Τσαβδαρίδη (με τις αξιώσεις περί των 22.000 ευρώ από τον Δήμο Βέροιας που αποκάλυψε το Documento) είχαν βγει εκτός εαυτού με τον μάρτυρα, ξεκαθαρίζοντάς του ότι δεν θα περάσει την πόρτα της Επιτροπής αν δεν καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Μάλιστα, τα επίμαχα σημεία αφαιρέθηκαν από τα πρακτικά της Επιτροπής με απόφαση του προέδρου, Σταύρου Κελέτση.

Δείτε επίσης: Προανακριτική: Νέα αλλοίωση πρακτικών στην κατάθεση Καλογρίτσα καταγγέλλει η Τζάκρη

Διαπιστευτήρια στη Μαρέβα

Δεν προκάλεσε εντύπωση ότι μετά τον Θάνο Πλεύρη και ο Δ. Μαρκόπουλος επέλεξε να δώσει διαπιστευτήρια στο πρωθυπουργό ζεύγος και ειδικότερα στην Μαρέβα Μητσοτάκη. Ειδικότερα, έκρινε ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Ηλίας Ηλιού, θα ντρεπόταν για την έκδοση πολιτικών εφημερίδων που στοχοποιούν τις συζύγους πολιτικών αντιπάλων, σχόλιο που φωτογράφιζε το Documento.

Μπέρδεψε τη Siemens με τη Novartis

Κατά τον πρώην δημοσιογράφο και νυν βουλευτή της συμπολίτευσης, η ΝΔ δεν ήθελε ρεβάνς με τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. «Εμείς, δεν πήγαμε με αστεία στοιχεία να κατηγορήσουμε δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πολιτικούς αιχμής» σχολίασε, αγνοώντας πιθανώς ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος διώκεται. Πρόσθεσε δε ότι η ΝΔ δεν πήγε να στήσει σκάνδαλο Novartis που με παγκόσμια πατέντα μετατράπηκε «από ιατρικό σε πολιτικό σκάνδαλο για προσωπικά – πολιτικά οφέλη». Σε εκείνο το σημείο, μπέρδεψε τα λόγια του μαζί με τα σκάνδαλα, λέγοντας προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εσείς οι οποίοι δεν ζητήσατε αποζημιώσεις από τη Siemens, ε… από την Novartis!» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter