Αποκάλυψη Ραγκούση: Χωρίς τηλεδιοίκηση η Λάρισα από το καλοκαίρι του 2019 λόγω πυρκαγιάς

Αποκάλυψη Ραγκούση: Χωρίς τηλεδιοίκηση η Λάρισα από το καλοκαίρι του 2019 λόγω πυρκαγιάς

Δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις για τη τραγωδία στα Τέμπη. Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης μετέβη Λάρισα έπειτα από εντολή Τσίπρα όπου αποκάλυψε πως το σύστημα τηλεδιοίκησης στην Λάρισα από το 2019 είχε απενεργοποιηθεί και αχρηστευτεί λόγω πυρκαγιάς. «Τα νέα δεδομένα έχουν να κάνουν με τη τηλεδιοίκηση που όπως μας είπαν υπήρχε και λειτουργούσε μέχρι και το 2019, όπου και ξέσπασε μια πυρκαγιά και αυτή είχε ως αποτέλεσμα από τότε να τερματιστεί η λειτουργία της τηλεδιοίκησης» δήλωσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Ραγκούσης: Πλήρης γνώση και συνέργεια της κυβέρνησης στην προσπάθεια συγκάλυψης της παράνομης μετάταξης του Σταθμάρχη

Οι δηλώσεις του Γ. Ραγκούση, όπως φαίνεται σε βίντεο του «iEidiseis», πραγματοποιήθηκαν μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος με τους εργαζομένους του ΟΣΕ, οι οποίοι του μετέφεραν και τη πληροφορία. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς το καλοκαίρι του ’19, ο ΟΣΕ μείωσε τους σταθμάρχες ανά βάρδια από δύο σε ένα, μιας και ο υπεύθυνος της τηλεδιοίκησης ήταν… περιττός.

Κατά τον ίδιο: «Η τηλεδιοίκηση υπήρχε με προβλήματα, λόγω των περιστατικών κλοπών κατά μήκος της διαδρομής, αλλά έδινε τη δυνατότητα στον σταθμό της Λάρισας να «βλέπει» μια πολύ μεγάλη απόσταση για 100-110 χιλιόμετρα. Όσο ήταν σε λειτουργία το σύστημα ο σταθμός της Λάρισας δεν ήταν “τυφλός”. Μπορούσε να παρακολουθεί την πορεία των τρένων. Ενημερωθήκαμε ότι η λειτουργία της τηλεδιοίκησης από το 2004 μέχρι το 2019 είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει σταθμάρχης τηλεδιοίκησης. Άρα είχαμε στη διάρκεια του συνόλου του 24ωρου δύο σταθμάρχες. Ο συμβατικός, να τον πω έτσι, και ο σταθμάρχης τηλεδιοίκησης».

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία Τέμπη: Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε ως το καλοκαίρι του 2019 (Video)

«Αυτό σταμάτησε, όπως ενημερωθήκαμε, τον Ιούλιο του 2019.» ανέφερε ο Γ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε λέγοντας πως «δημιουργεί μια εύλογη απορία, πώς είναι δυνατόν μια πυρκαγιά στον σταθμό εργοστασίου Ζαχάρεως να φτάνουμε σήμερα, από το καλοκαίρι του 2019, να λειτουργεί χωρίς τηλεδιοίκησης ο σταθμός της Λάρισας και με έναν σταθμάρχη αντί για δύο; Είναι πολύ σοβαρά νέα δεδομένα. Όπως πρέπει θα συνεχίσουμε. Δεν είμαστε εισαγγελείς, ούτε κάνουμε έρευνα, αλλά έχει μεγάλη σημασία να διαλευκάνουμε την υπόθεση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter