Αποκάλυψη στην Κροατία: «Η Ντιναμό φυγάδευσε χούλιγκαν των επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας»

Αποκάλυψη στην Κροατία: «Η Ντιναμό φυγάδευσε χούλιγκαν των επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας»

Το κροατικό περιοδικό «National» με σημερινό δημοσίευμα του, άναψε φωτιές στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ καθώς αποκάλυψε ότι η κροατική ομάδα φυγάδευσε οπαδό- μέλος των οργανωμένων οπαδών των ΒΒΒ ο οποίος συμμετείχε στα τραγικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και στα οποία δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής…

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «η διοίκηση της Ντιναμό κρύβει ότι τη μέρα του τραγικού περιστατικού στην Αθήνα έσωσε ένα νεαρό μέλος των BBB από τη σύλληψη» και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Ντίνο Κόρντιτς ξέφυγε μετά τα επεισόδια και κρύφτηκε. Τηλεφώνησε στον πατέρα του, Ζέλικο Κόρντιτς, υπάλληλο και μέλος του συμβουλίου της Ντιναμό. Αυτός με τη σειρά του κάλεσε την πρόεδρο, Βλάκτα Πέρας που βρισκόταν με την αποστολή της ομάδας στην Αθήνα κι εκείνη έστειλε τους Μιλιένκο Σάκομαν (σ.σ. υπεύθυνος του γηπέδου) και Μπρούνο Μάρκοβιτς (σ.σ. υπεύθυνος για τα ταξίδια) να τον παραλάβουν από άγνωστο σημείο.

Ο Ζέλικο Κόρντιτς επιβεβαίωσε τα πάντα στην αστυνομία. Στη Ντιναμό φοβούνται πιθανές κυρώσεις για τη Βλάτκα Πέρας και τον σύλλογο. Αν ο Ντίνο Κόρντιτς θεωρούταν ύποπτος, η ελληνική αστυνομία θα είχε ζητήσει ήδη την έκδοσή του, επειδή το όνομά του βρισκόταν στη λίστα των οπαδών που μπήκαν στην Ελλάδα».

Το «National» αναφέρει ακόμη ότι έχει μάθει «από αρκετές πηγές κοντά στην ηγεσία της Ντιναμό ότι ολόκληρος ο σύλλογος «κάθεται στα καρφιά» εδώ και ενάμησι μήνα.

Αυτό συμβαίνει λόγω του φόβου ότι θα διαρρεύσει η πληροφορία πώς στις 8 Αυγούστου, όταν η αποστολή επέστρεφε από την Αθήνα έπειτα από την αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ λόγω των επεισοδίων που οδήγησαν στον θάνατο ενός έλληνα οπαδού, στο αεροπλάνο υπήρχε ένας «παράξενος επιβάτης».

Συγκεκριμένα, 64 μέλη της αποστολής της Ντιναμό ταξίδεψαν στην Ελλάδα και 65 επέστρεψαν από την Αθήνα. Αυτός ο επιβάτης, το 65ο άτομο στο αεροπλάνο, ήταν ένα από τα μέλη των Bad Blue Boys που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια και μετά τις μαζικές συλλήψεις των κροατών οπαδών φυγαδεύτηκε στο ξενοδοχείο όπου έμενε η αποστολή της Ντιναμό, του δόθηκαν ρούχα της ομάδας, τον έβαλαν στην πτήση τσάρτερ ως μέλος του σταφ και τον έφεραν πίσω στο Ζάγκρεμπ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter