Αποκάλυψη – Στο Documento που κυκλοφορεί: Τριπλή φορολόγηση σε συνταξιούχους – Μαζί το Docville

Αποκάλυψη – Στο Documento που κυκλοφορεί: Τριπλή φορολόγηση σε συνταξιούχους – Μαζί το Docville

-Η κυβέρνηση τους στέλνει στο μεροκάματο για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια

-Καταργεί τη μείωση της σύνταξης σε όσους εργάζονται αλλά τους τα παίρνει από την άλλη τσέπη με έξτρα φόρους

-Παππούς εναντίον εγγονού στην αγορά εργασίας

«ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Επίσημη αναγγελία εθνικών υποχωρήσεων

Ιδιωτική διπλωματία από τον Μητσοτάκη. Οι εθνικιστικές κορόνες του Εβρου και οι «Σαμαράδες» πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου-Turkaegean

Νίκος Κοτζιάς: «Οταν ανακοινώνεις τις υποχωρήσεις είναι σαν να παραδίδεσαι»

ΝΌΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ Κλατς ηκούσθη στον αέρα

Ο Ι.Σ.Καριώτης παραθέτει τις βρόμικες δουλειές του μουλωχτού υπουργού που θα εφαρμόσει τον νόμο και την τάξη

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ Αλαζονεία ή ιδεοληψία το πρώτο νομοθέτημα;

Εγκριτοι νομικοί σχολιάζουν την κυβερνητική σπουδή για την αλλαγή του νόμου

ΕΝΑΣ «ΑΓΙΟΣ» ΕΝΟΧΟΣ Ο Φουρλεμάδης και οι «εντιμότατοι» φίλοι του

Ο Χριστόδουλος, η ΜΚΟ Αλληλεγγύη, οι πολιτικοί και τα media

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Οι υποψήφιοι πρόεδροι και οι θέσεις τους

ΦΛΩΡΙΔΗΣ – ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ Εξαγγελίες για τη Δικαιοσύνη με όρους τηλεθέασης

ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΘΡΟΥ 16 Ο θάνατος της δημόσιας παιδείας

Μαζί, όπως κάθε Κυριακή, το DocVile με αφιέρωμα στο βιβλίο

Γιατί και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Μαζί το Docville

«Σε ορισμένα μέρη της Κολομβίας οι πάστορες των ευαγγελικών εκκλησιών συμπεριφέρονται σαν βαρόνοι της μαφίας. Έχουν πολλά χρήματα, ένοπλη ασφάλεια, τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, απίστευτη ισχύ». Ο Κολομβιανός συγγραφέας Σαντιάγο Γκαμπόα μιλάει για τη χώρα του στην Έμυ Ντούρου με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα στο πλαίσιο του 15ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις).

Η Φρίντα Κάλο, ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο Πάμπλο Πικάσο και ο Καραβάτζο γίνονται γοητευτικοί μυθιστορηματικοί ήρωες και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για συγγραφείς και αναγνώστες. Η Κατερίνα Αγγελιδάκη προτείνει πέντε βιβλία που εστιάζουν στη ζωή τους.

Με τον θάνατο του Μίλαν Κούντερα κλείνει ένας ολόκληρος κύκλος σκέψης. Η Έμυ Ντούρου γράφει για τον συγγραφέα και τη βαθιά του αίσθηση περί ιδιωτικότητας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιλέγει πέντε γαλλικά νουάρ, στα οποία το γεγονός του εγκλήματος λειτουργεί ως καμβάς που πάνω του αποτυπώνονται ο ρατσισμός, καθημερινός και θεσμοποιημένος, η δυσκολία της ενσωμάτωσης αλλά και η βαθιά, ανομολόγητη διαφθορά της γαλλικής κοινωνίας.

Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης προτείνει τέσσερα βιβλία με θέμα την ιστορία του κινηματογράφου για όλα τα γούστα των σινεφίλ-βιβλιοφάγων.

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από τη γέννηση της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή, δύο συγγραφέων που καθόρισαν τον τρόπο που γράφονται οι ιστορίες για παιδιά. Η Χρύσα Λύκου γράφει για το ανεξίτηλο ίχνος που άφησαν στη λογοτεχνία.

Ο ιστορικός Γιάννης Τζώρτζης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για το αποτυχημένο «πείραμα» Μαρκεζίνη, τις εσωτερικές συγκρούσεις, φατρίες της χούντας και τη στάση των πολιτικών δυνάμεων της εποχής, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Η Ελληνική Δημοκρατία και η Χούντα» (εκδόσεις Πεδίο).

Η Έμυ Ντούρου σκιαγραφεί το πορτρέτο του Κενυάτη συγγραφέα Νγκούγκι γουά Θιόνγκο, ενός εκ των πατέρων της αφρικανικής λογοτεχνίας, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Ο Διάβολος στον σταυρό» (εκδόσεις Καστανιώτη), το οποίο έγραψε το 1978 μέσα στη φυλακή.

Το «Φλεγόμενο αγόρι», το πρόσφατο βιβλίο του Πολ Όστερ  είναι πολύ περισσότερα από μία βιογραφία του Στίβεν Κρέιν, του Αμερικανού συγγραφέα που έζησε μία σύντομη, αλλά ταραχώδη ζωή. Η Ηλέκτρα Ζαργάνη το διάβασε και γράφει γι’ αυτό.

Επίσης, επιλογές από τις νέες κυκλοφορίες ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας, δοκιμίων και παιδικών βιβλίων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter