Αποκάλυψη: Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει την κυβέρνηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκάλυψη: Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει την κυβέρνηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το «συμβόλαιο αλλαγής», η ΝΔ ανεβοκατεβάζει το κόστος του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραθέτει διαφορετικά νούμερα από τους υφισταμένους του, αποδεικνύοντας την απέλπιδα προσπάθεια της ΝΔ να αντικρούσει το πρόγραμμα 11 σημείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εσχάτως ο Άκης Σκέρτσος παρουσιάζεται σε πάνελ, ανακυκλώνοντας τον ισχυρισμό ότι το υπέρογκο κόστος του κυβερνητικού προγράμματος των πολιτικών του αντιπάλων πιστοποποιείται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το documentonews.gr επικοινώνησε, λοιπόν, με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, Χρήστο Τζώρτζη. Πρόκειται για την αρμόδια διεύθυνση, η οποία θα έπρεπε να έχει προβεί στην κοστολόγηση που επικαλείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ακόμα κι αν αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο -αν όχι υπηρεσιακά επιλήψιμο- εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Για κακή τύχη, όμως, του κ. Σκέρτσου και -κυρίως- του κ. Μητσοτάκη, ο συγκεκριμένος υπάλληλος ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη Διεύθυνσή δεν έχει προβεί σε καμία κοστολόγηση. Συγκεκριμένα, μας απάντησε πως η Διεύθυνση δεν καταπιάστηκε με οποιαδήποτε κοστολόγηση και εν γένει με τέτοιου είδους θέματα.

Παρενθετικά να σημειώσουμε πως -σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών- πρόκειται για τη Διεύθυνση που έχει την πλήρη εικόνα για τα έσοδα και τις δαπάνες του κράτους, όπως επίσης προχωρά και στις κοστολογήσεις των εκάστοτε νομοσχεδίων. Οπότε, όπως υποστηρίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αν μία Διεύθυνση έχει προβεί σε κοστολόγηση του προγράμματος, τότε είναι αυτή.

Ο συγκεκριμένος υπηρεσιακός παράγοντας εκτός του ότι επέμενε κατηγορηματικά πως η εν λόγω Διεύθυνση δεν έχει κάνει καμία κοστολόγηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μας παρέπεμψε σε πολιτικά στελέχη του υπουργείου. Τότε, αντιτείναμε ότι δεν μας απασχολούν οι πολιτικοί παράγοντες του υπουργείου, αλλά οι υπηρεσιακοί που -κατά την κυβέρνηση και την Πειραιώς- ανέλαβαν εν μέσω προεκλογικής περιόδου να εκτελέσουν μία πολιτική εξυπηρέτηση υπέρ της ΝΔ.

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Τζώρτζης μας παρέπεμψε στην Ιουλία Αρμάγου, η οποία είναι γενική διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού που με τη σειρά της υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την κ. Αρμάγου, αλλά μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σε κάθε περίπτωση, η διάψευση του επικεφαλής της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΛΚ αποτελεί από μόνη της τεκμήριο διάψευσης των κυβερνητικών ισχυρισμών. Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι Άκης Σκέρτσος και Κυριάκος Μητσοτάκης λένε φόρα παρτίδα ψέματα δυο βδομάδες πριν τις κάλπες. Άλλωστε, τέσσερα χρόνια τώρα έχουν επιδείξει άριστα αντανακλαστικά στην αντιστροφή της πραγματικότητας και την ακατάσχετη χρήση σχημάτων μετα-αλήθειας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΓΛΚ από τον κ. Σκέρτσο, τον κ. Μητσοτάκη ή όποιον άλλο θαρραλέο πάρει αυτήν την απόφαση πολιτικής αυτοκτονίας. Έτσι, θα δούμε ποιος υπηρεσιακός παράγοντας και ποια διεύθυνση ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το κυβερνητικό σερβίρισμα, αλλά και ποιος πολιτικός προϊστάμενος έδωσε την παραγγελία. Ιδού η Ρόδος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter