Αποκάλυψη τώρα – Τα αληθινά κόστη του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας

Αποκάλυψη τώρα – Τα αληθινά κόστη του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας

Έρευνα αμερικανικών Πανεπιστημίων αποκαλύπτει ότι το πραγματικό κόστος του εικοσαετούς πολέμου κατά της Τρομοκρατίας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παρουσιαζόταν.

Χαρακτηριστικά, το οικονομικό κόστος του πολέμου ξεπερνάει τα 8 δις δολάρια, 897,000 – 929,000 άνθρωποι (άμαχοι και ένστολοι) έχασαν τη ζωή τους σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Συρία, Υεμένη κ.λπ. ενώ 30,177 Αμερικανοί βετεράνοι έχουν αυτοκτονήσει ενώ 7,057 πέθαναν στην μάχη.

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανικός στρατός επιβαρύνει το περιβάλλον με  τόσους ρύπους όσους και η Ελβετία! Ταυτόχρονα, ο Αμερικανικός στρατός έχει επέμβει σε 85 χώρες (!) στη βάση της αντιτρομοκρατικής δράσης.

Τα οικονομικά

Η πόλεμοι που ακολούθησαν την 11η Σεπτεμβρίου ήταν πρωτόγνωρα δαπανηροί και τώρα ξεκινάει το ξεδίπλωμα του κουβαριού. Μέχρι πρότινος το οικονομικό κόστος των πολέμων θεωρούνταν ότι δεν ξεπερνούσε τα 2-3 τρις δολάρια (ποσό πάλι διόλου ευκαταφρόνητο). Όμως όπως αποδείχθηκε από κοινή έρευνα των Πανεπιστημίων Μπράουν και Βοστώνης το κόστος θα ξεπεράσεις τα 8 τρις δολάρια.

Οι ερευνητές μάλιστα χαρακτηρίζουν το όλο εγχείρημα ως «πόλεμοι των πιστωτικών καρτών» αφού η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδότησε τον πόλεμο δανειζόμενη από τις αγορές, εκτινάσσοντας παράλληλα το δημόσιο χρέος στα ύψη.

https://watson.brown.edu/costsofwar/files/cow/imce/papers/2021/Costs%20of%20War_U.S.%20Budgetary%20Costs%20of%20Post-9%2011%20Wars_9.1.21.pdf

Μόνο για την κοινωνική πρόνοια που οφείλει η αμερικανική κυβέρνηση στους βετεράνους των πολέμων το οικονομικό κόστος αγγίζει το δυσθεώρητο νούμερο των 2.2 – 2.5 τρις δολαρίων.

Τα θύματα

Μία άλλη διάσταση που είναι δαιδαλώδης λόγω της φύσης του πολέμου κατά της Τρομοκρατίας. Υπολογίζεται ότι συνολικά 897,000 – 929,000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους είτε ένστολοι είτε άμαχοι ανεξαρτήτως εθνικότητας, σε χώρες όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Συρία, η Υεμένη. Από αυτούς τουλάχιστον 363,939 – 387,933 ήταν άμαχοι. Αμέτρητοι ακόμη έχασαν την ζωή τους με έμμεσο τρόπο εξαιτίας του πολέμου, λόγω ασθενειών και κακουχιών.

Επίσης, αποκαλυπτικό είναι η στατιστική κατηγορία που καταγράφει τους θανάτους των Αμερικανών ενστόλων. Σε αυτή τη κατηγορία αποδεικνύεται ότι περισσότεροι πέθαναν εξαιτίας αυτοκτονιών παρά στο πεδίο της μάχης. Συγκεκριμένα, 30,177 άτομα (βετεράνοι και ενεργό προσωπικό) αφαίρεσαν την ζωή τους σε αντίθεση με τις απώλειες κατά τη μάχης που καταγράφονται στα 7,057 άτομα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter