Αποκάλυψη Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: Ο Μανιαδάκης ήταν βασικός μάρτυρας στις ΗΠΑ για Novartis

Αποκάλυψη Βαξεβάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: Ο Μανιαδάκης ήταν βασικός μάρτυρας στις ΗΠΑ για Novartis

Έδωσε πληροφορίες για πολιτικά πρόσωπα

Δεν είχαν τέλος οι εκπλήξεις και οι… αποκαλύψεις από τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο, με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Κάποια στιγμή ο Κώστας Βαξεβάνης ρωτήθηκε από το δικηγόρο Ιπποκράτη Μυλωνά, ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της εισαγγελέως Τουλουπάκη για το σκάνδαλο Novartis και τον Νίκο Μανιαδάκη. Πρόκειται για το διαχρονικό σύμβουλο υπουργών Υγείας επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πρώην προστατευόμενο μάρτυρα για Novartis και το πρόσωπο πάνω στο οποίο η ΝΔ έχτισε το αφήγημα της σκευωρίας ασκώντας διώξεις στον Κ. Βαξεβάνη και άλλα πρόσωπα για να απαλλαγούν στη συνέχεια πανηγυρικά με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Όπως είχε αποκαλύψει ο Βαξεβάνης στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου,Κ. Αλεβιζοπούλου μία από τις πηγές του στο σκάνδαλο Novartis ήταν και ο Νίκος Μανιαδακης.

Σήμερα στο Δικαστήριο ο Κ. Βαξεβάνης αποκάλυψε πως «ο Μανιαδάκης ήταν ο βασικός μάρτυρας στην Αμερικη για το σκάνδαλο Novartis και από ότι λένε θα πάρει και το μεγαλύτερο ποσό» ως αποζημίωση επειδή συνεργάστηκε με τις αμερικανικές αρχές.

Ο Κ. Βαξεβάνης ανέφερε ακόμη πως «ο Μανιαδακης πήγε στην Αμερική και έδωσε πληροφορίες για πολιτικά πρόσωπα» ενώ υπενθύμισε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Μανιαδάκης ότι εκβιαζόταν από το Γιάννη Στουρνάρα να μην μιλήσει.

«Οι Αμερικανοί τον έλεγαν killer ότι δεν έχει κανένα φραγμό να τα πει όλα για το σκάνδαλο Novartis» σημείωσε ο Κ. Βαξεβάνης.

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter