Αποκαλυπτικά στοιχεία Eurostat: Πρωτιά για την Ελλάδα στην απόσυρση καταθέσεων λόγω ακρίβειας

Αποκαλυπτικά στοιχεία Eurostat: Πρωτιά για την Ελλάδα στην απόσυρση καταθέσεων λόγω ακρίβειας

Άλλη μία αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα σε επίπεδο ευρωζώνης, αυτή τη φορά σχετικά με την απόσυρση των τραπεζικών καταθέσεων. Οι Έλληνες απέσυραν χρήματα από τους λογαριασμούς τους ούτως ώστε να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες εν μέσω δυσβάσταχτης ακρίβειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα, το 58% των Ελλήνων καταναλωτών ξόδεψε μέρος των αποταμιευμένων χρημάτων του, εντός 2022, για να ανταποκριθεί στα έξοδά του, σε αντίθεση με τους Κροάτες, καθώς κινητοποιήθηκε μόλις το 16% των καταναλωτών της βαλκανικής χώρας. Την Ελλάδα ακολουθεί η Μάλτα και η Κύπρος, που καλύπτουν τις τρεις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας.

Παράλληλα, τα στοιχεία της ΕΚΤ φανερώνουν ότι οι καταναλωτές στην ΕΕ στράφηκαν επίσης προς τη λύση των νέων δανεισμών, μέσω πιστωτικών καρτών για να ανταποκριθούν στα μηνιαία έξοδά τους. Η συνολική αύξηση ήταν της τάξης του 12% σε σχέση με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τον ίδιο μήνα του 2021. Αντίθετα, ο νέος στεγαστικός δανεισμός μειώθηκε κατά 24% σε ετήσια βάση.

Στα στοιχεία της Eurostat εντοπίζεται άλλη μία αρνητική πρωτιά, καθώς το 70% των Ελλήνων ανησυχεί αρκετά για την αποπληρωμή των λογαριασμών του για τους επόμενους έξι μήνες, με την Ιταλία, την Κύπρο και τη Ρουμανία να ακολουθούν.

Η Ελλάδα δε, κατέχει την τρίτη θέση της σχετικής λίστας με το ποσοστό των καταναλωτών που άλλαξαν συνήθειες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Συγκεκριμένα, το 77% των καταναλωτών στη χώρα αναγκάστηκε να προσαρμόσει με διαφορετικό τρόπο την καθημερινότητά του, με τη Δανία να έχει την πρωτιά (86%) και τον μέσο όρο της ΕΕ να κυμαίνεται στο 70%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter