Αποκαλυπτικό: Αμοιβές «golden boys» από Νέα Δημοκρατία σε ανώτατα στελέχη της ΕΡΤ

Αποκαλυπτικό: Αμοιβές «golden boys» από Νέα Δημοκρατία σε ανώτατα στελέχη της ΕΡΤ

Φούριες για να βάλει σε… τηλεορατικό ύψος τις αποδοχές των ανώτατων στελεχών της ΕΡΤ έχει η κυβέρνηση της ΝΔ. Το είπε το Μαξίμου και το έκαναν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου που υπογράφουν απόφαση για τις αποδοχές του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και τις αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε.» (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.). Η μικτή μηνιαία αμοιβή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ καθορίζεται στα 5.100 ευρώ ενώ η μικτή μηνιαία αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ στα 6.650 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως αποδοχών, καθώς και των αμοιβών για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των νόμιμων κρατήσεων. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην απόφαση Ε/26-24.1.2023 της Προεδρίας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ, Υ.Ο.Δ.Δ., Φύλλο 98/8.2.2023), που παρουσιάζει το Documentonews.gr.

Πρόκειται για κατακόρυφη αύξηση αμοιβών 79% και 55%, καθώς (βάσει της μέχρι πρότινος ισχύουσας απόφασης αρ.πρωτ.2/65598/ΔΕΠ/05.11.2015 που είχε ληφθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καταργείται) η μικτή μηνιαία αμοιβή του Προέδρου του Δ.Σ. ανερχόταν στο ποσό των 2.850 ευρώ και του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ποσό των 4.275 ευρώ!

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι αποζημιώσεις των  δυο μελών του ΔΣ τα οποία εκπροσωπούν τους εργαζομένους της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. ορίζεται για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου  στα 900 ευρώ (αντί για 1100 ευρώ) ενώ τα τρία μέλη ειδικών γνώσεων στο ΔΣ θα λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους 2000 ευρώ αντί για 1100 ευρώ που οριζόταν πριν (διπλασιασμός ποσού).

Η ρύθμιση του 2015 όριζε ότι η μικτή μηνιαία αμοιβή των δύο μελών του Δ.Σ., που εκπροσωπούν τους εργαζομένους της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. , θα ανέρχεται: είτε στο ποσό των 1.100 ευρώ, που περιλαμβάνει τις πάσης φύσεως αποδοχές, καθώς και τις αμοιβές για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., είτε – διαζευκτικά- θα ισοδυναμεί με το σύνολο των τακτικών αποδοχών τους, εφόσον αυτές κατά την ημερομηνία διορισμού τους ήταν ανώτερες της καθοριζόμενης με την παρούσα αμοιβής. Οπως διευκρινίστηκε από την ΕΡΤ, μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι που μετείχαν στις συνεδριάσεις του ΔΣ δεν είχαν λάβει καμιά αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις, καθώς δεν είχε ενεργοποιηθεί η πρόβλεψη για τα 1.100 ευρώ, αλλά είχε εφαρμοστεί το δεύτερο μέρος της ρύθμισης με συνέπεια να λαμβάνουν μόνο τις τακτικές τους αποδοχές χωρίς το πρόσθετο ποσό αποζημίωσης.

Ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. δεν δικαιούνται καμία άλλη χρηματική απολαβή, αμοιβή ή προνόμιο πέραν των καθοριζόμενων από την απόφαση αμοιβών και αποζημιώσεων, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, με απόφαση της Προεδρίας της Κυβέρνησης (Αριθμ. Ε/27-24.1.2023) που επίσης υπογράφουν ο αν. υπουργός Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου καθορίστηκαν οι αποδοχές των προσώπων που είναι εξουσιοδοτημένα να σχεδιάζουν, να διευθύνουν και να ασκούν διοίκηση όπως αυτή προκύπτει από την ιεραρχία της οργανωτικής δομής της ΕΡΤ ((ΦΕΚ, Δ΄, Φύλλο 98/8.2.2023). Προκαλείται δαπάνη ύψους 362.809,49€ ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος ενώ για καθένα από τα επόμενα έτη προκαλείται ετήσια δαπάνη ύψους 384.264,24€, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις των αντίστοιχων μελλοντικών ετήσιων προϋπολογισμών της ΕΡΤ ΑΕ. Η μικρή μηνιαία αμοιβή για θέση ευθύνης καθορίζεται ως εξής: Γενικός Διευθυντής 4.300 ευρώ, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής 3.800 ευρώ ενώ Διευθυντής ανά επίπεδο θα λαμβάνει 3.300 ευρώ (Διευθυντής επίπεδο 1), 2.900 ευρώ (Διευθυντής 2) και 2.500 ευρώ (Διευθυντής 3) και αντίστοιχα υποδιευθυντής ανά επίπεδο 2.600 ευρώ, 2.400 ευρώ και 2.200 ευρώ. Ορίζεται μεταξύ άλλων ότι οι πάσης φύσεως αποδοχές, πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και σύνταξη που καταβάλλονται στα πρόσωπα αυτά, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter