Αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι στην Αθήνα

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι στην Αθήνα

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μαχάτμα Γκάντι πλησίον της πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια και της Ινδίας Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ και του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Στην τελετή παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ινδίας, πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα να συμμετέχω, σήμερα, στην ξεχωριστή αυτή τελετή για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι, στο κέντρο της ιστορικής πόλεως των Αθηνών. Η τελετή συμπίπτει με την επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας και φίλου, τολμώ να πω, της Ελλάδας δόκτωρα Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ. Μια επίσκεψη που γίνεται μετά από 18 ολόκληρα χρόνια« ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Νίκος Δένδιας.

«Είμαι βέβαιος ότι ο Μαχάτμα Γκάντι δεν θα αισθανθεί άσχημα στη θέση αυτή, στο κέντρο της πόλεως των Αθηνών. Δεν θα αισθανθεί καμία “μοναξιά”. Ο ανδριάντας του βρίσκεται πολύ κοντά στην πρεσβεία της πατρίδας του, της Ινδίας, στην οποία αφιέρωσε τη ζωή του. Αλλά θα είναι κοντά και στους χιλιάδες Έλληνες που διέρχονται κάθε μέρα από το σημείο αυτό» σημείωσε επιπροσθέτως.

«Η καθολικότητα και η διαχρονικότητα του μηνύματος του Μαχάτμα αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο» τόνισε σε χαιρετισμό του ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter