Αποκαλύπτονται οι ρατσιστικές θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αποκαλύπτονται οι ρατσιστικές θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ολο και πιο δεξιές θέσεις εκφράζει και μάλιστα δημόσια ο κατά τα άλλα νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ταυτιζόμενος απόλυτα με αυτές του ούγγρου Ορμπαν και του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Την Τρίτη σε ομιλία του στη Βουλή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν Covid Free μαγαζιά στην εστίαση, υπερασπιζόμενος της άποψης ότι ουδείς μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη θέση αυτή άφησε ορθάνοικτη την πόρτα για ρατσιστικές πρακτικές σε όλο το φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Γιατί με την ακροδεξιά λογική του, που επιβεβαιώνει όσους από καιρό υποστηρίζουν ότι με βάση αυτή πορεύεται πολιτικά, ποιος μπορεί να απαγορεύσει σε οποιουδήποτε κλάδου επιχειρηματία να μην δέχεται ως εργαζόμενους ή ως πελάτες ομοφυλόφιλους, έγχρωμους, μετανάστες, πρόσφυγες ή οποιονδήποτε πολίτη δεν ευθυγραμμίζεται με τις διαθέσεις του.

Οταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός αντί να προστατεύσει τις κάθε είδους μειονότητες, με τις θέσεις του επιδιώκει τον αποκλεισμό τους, οδηγεί την Ελλάδα δεκαετίες πίσω σε εποχές διχασμού. Είναι γνωστό ότι έχει εκφράσει την άποψη ότι όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι ίσοι. Προσπαθώντας να υπερασπιστεί τη θέση του για πανευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό διολισθαίνει απροκάλυπτα σε ακροδεξιές και ρατσιστικές θέσεις. Ξεχνώντας εσκεμμένα ότι είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων διχάζει τους πολίτες εξαπολύοντας πογκρόμ κατά όσων έχουν διαφορετικές θέσεις από αυτόν, κάτι που οδηγεί σε φασιστικές κοινωνίες.

Καθημερινά αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνος πρωθυπουργός είναι.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter