Αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκάλεσε τις διακοπές ρεύματος - Τι προκάλεσε τη βλάβη

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Ρουφ η οποία και προκάλεσε την διακοπή ρεύματος σε περιοχές του κέντρου, του Πειραιά και των Δυτικών προαστίων σήμερα το μεσημέρι. 

Η βλάβη όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία η διακοπή σημειώθηκε στις 11.35 το πρωί, ενώ η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. 

Η ΑΔΜΗΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η διακοπή οφείλεται σε εσφαλμένο χειρισμό. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11:35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV με σημείο εκκίνησης τον υποσταθμό Ρουφ. 

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ακόμη ότι δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον υποσταθμό Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11:42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε περίπου 50 κλήσεις στην περιοχή της Καλλιθέας και στο κέντρο της Αθήνας για απεγκλωβισμούς ανθρώπων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.