Αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκάλεσε τις διακοπές ρεύματος – Τι προκάλεσε τη βλάβη

Αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκάλεσε τις διακοπές ρεύματος – Τι προκάλεσε τη βλάβη

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Ρουφ η οποία και προκάλεσε την διακοπή ρεύματος σε περιοχές του κέντρου, του Πειραιά και των Δυτικών προαστίων σήμερα το μεσημέρι. 

Η βλάβη όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία η διακοπή σημειώθηκε στις 11.35 το πρωί, ενώ η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. 

Η ΑΔΜΗΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η διακοπή οφείλεται σε εσφαλμένο χειρισμό. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11:35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV με σημείο εκκίνησης τον υποσταθμό Ρουφ. 

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ακόμη ότι δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον υποσταθμό Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11:42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε περίπου 50 κλήσεις στην περιοχή της Καλλιθέας και στο κέντρο της Αθήνας για απεγκλωβισμούς ανθρώπων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter