«Αποκαθήλωση» Μπολτ – Χάνει χρυσό λόγω …τρίτου

«Αποκαθήλωση» Μπολτ – Χάνει χρυσό λόγω …τρίτου

Από …σπόντα έχασε ο Γιουσέιν Μπολτ ένα από τα 9 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια της ολόλαμπρης καριέρας του.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποκαθηλώνει την ομάδα της Τζαμάικα που κέρδισε τη σκυταλοδρομία 4×100μ με παγκόσμιο ρεκόρ 37.10 στους Αγώνες του Πεκίνου του 2008, επειδή ένας από τους τέσσερις σπρίντερ, ο Νέστα Κάρτερ, πιάστηκε ντοπαρισμένος σε επανέλεγχο των δειγμάτων. Η αναβολική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του Κάρτερ ήταν η μεθυλεξανεαμίνη.

Η ομάδα της Τζαμάικα (Μπολτ, Φρέιτερ, Πάουλ, Κάρτερ) οφείλει να επιστρέψει τα 4 χρυσά μετάλλια, τα οποία θα σταλούν στους αθλητές του Τρίνινταντ & Τομπέιγκο. Η Ιαπωνία προβιβάζεται σε «ασημένια», ενώ τα χάλκινα κερδίζουν οι 4οι στην κούρσα σπρίντερ από τη Βραζιλία.

Εκτός του 31χρονου σήμερα Κάρτερ, πιάστηκε ετεροχρονισμένα ντοπέ στους ίδιους αγώνες της η Ρωσίδα πρωταθλήτρια Τατιάνα Λεμπέντεβα, η οποία χάνει τα αργυρά μετάλλια που κέρδισε στο μήκος και στο τριπλούν. Αρχικά είχαν βρεθεί μόλις 9 θετικά δείγματα σε 4.500 ελέγχους στο Πεκίνο, αλλά η ΔΟΕ άνοιξε ξανά 454 ύποπτους φακέλους και έπιασε λαβράκια.

Ένα από αυτά ήταν –δυστυχώς- και η Πηγή Δεβετζή, η οποία υποχρεώθηκε να επιστρέψει το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στο τριπλούν και τιμωρήθηκε αναδρομικά με διετή αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να διαγραφούν όλα της τα αποτελέσματα της διετίας 2007-9, όταν ανέβηκε και στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Οσάκα (2007).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter