Αποκλείει η κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

Αποκλείει η κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

«Ξεκαθαρίστηκε από τον πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας ότι από την κυβερνητική πλευρά «υπάρχει μία επιλογή, αυτή της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ», κάτι που δε συμβαίνει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν από τον δικό μας χώρο υπάρχει μονοσήμαντη επιλογή της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ πρέπει να σημειώσω ότι στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν σφοδρότατες διαφωνίες, νομίζω ότι και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚ-Μ, ο κ. Κυρίζογλου, επανέλαβε ότι διαφωνεί με την πρόταση του κ. Θεοδωρικάκου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος, υπενθυμίζοντας ότι «εξάλλου οι δήμοι της Θεσσαλονίκης, ανεξαρτήτως κόμματος, έχουν δηλώσει ότι είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα. Άρα το ρήγμα και η τρικυμία μάλλον σε άλλους πολιτικούς χώρους πρέπει να τους βρείτε».

«Είναι ξεκάθαρη η θέση μας για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, και θα κατοχυρωθεί και Συνταγματικά, και υπάρχει και μια ισχυρή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που υποστηρίζουμε» δήλωσε μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μιλώντας για την απαξίωση των δομών της ΕΥΑΘ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «πρακτικά αυτό που βλέπουμε είναι η επίπτωση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης των προηγούμενων κυβερνήσεων, την απώλεια υποδομών και την ανίσχυρη ΕΥΑΘ».

Αναφορικά με τις βολές κατά της κυβέρνησης σε σχέση με την διαχείριση του προβλήματος που προέκυψε στην υδροδότηση της πόλης ο ίδιος εκτίμησε ότι «είναι λάθος να αρχίσει ένας εμφύλιος στη Θεσσαλονίκη που θα αντιπροσωπεύει τις κομματικές ταυτότητες των αιρετών της αυτοδιοίκησης».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός διαπίστωσε ότι χρειαζόμαστε ένα πιο συμπαγές σχέδιο ασφάλειας νερού. «Πρέπει να δίνουμε με κοινωνική δικαιοσύνη, και πιθανά με προνοητικότητα, τον πολύτιμο αυτόν πόρο σε όλους τους Θεσσαλονικείς, και πρέπει να αναμετρηθούμε με αυτό το καθήκον τώρα, παρ’ ότι μας άφησαν πολύ σοβαρά προβλήματα, εξάλλου στο σύνολο της Ελλάδος σοβαρότατα ελλείμματα αντιμετωπίζουμε σε όλους τους τομείς, μετά από αυτή τη φοβερή κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter