Αποκλεισμός 32 μηνών για τον ντοπέ Ντίνο Μήτογλου

Αποκλεισμός 32 μηνών για τον ντοπέ Ντίνο Μήτογλου

Μέχρι τις αρχές της περιόδου 2024-25 θα μείνει εκτός γηπέδων ο Ντίνος Μήτογλου. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας, που πιάστηκε ντοπαρισμένος με στεροειδές αναβολικό την άνοιξη του 2022, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 32 μηνών, ο οποίος ισχύει αναδρομικά από τον περασμένο Μάρτιο και θα εκπνεύσει τον Νοέμβριο του 2024. Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί από τη FIBA τις επόμενες ώρες.

Η τιμωρία του Μήτογλου τον αφήνει εκτός αγώνων για την τρέχουσα σεζόν και για την επόμενη, καθώς και από τις προσεχείς υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας (Παγκόσμιο Κύπελλο και ίσως Προολυμπιακό τουρνουά και Ολυμπιακοί Αγώνες). Το συμβόλαιό του με την Αρμάνι Μιλάνο έχει ήδη ακυρωθεί.

Στον Μήτογλου, που κινδύνευε με τετραετή αποκλεισμό, φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας και της συνεργασίας με τις αρχές, αφού η μαρτυρία του οδήγησε τον περασμένο Νοέμβριο στη σύλληψη μίας γιατρίνας που φέρεται να χορήγησε απαγορευμένα σκευάσματα στον ίδιο και σε τρίτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Μήτογλου έχει υποβάλει μήνυση ενάντια στη γυναίκα.

Ο Ντίνος Μήτογλου, που παλαιότερα αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και στον Άρη, θα κλείσει τα 27 τον ερχόμενο Ιούνιο. Η ποινή του είναι εφέσιμη σε δεύτερο βαθμό σε δικαστή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ, ενώ υπάρχει δικαίωμα προσφυγής και στο Ανώτατο Δικαστήριο αθλητικής διαιτησίας (CAS).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter